#Keulahahmo: Eetu Koivistoinen

Rauman Prisman ovista syöksyy sisään iloinen pikkumies. Perässä seuraavat vanhemmat Eetu Koivistoinen ja Kerttu Höydén. Joukkoa johdattaa pienin päättäväisin askelin Eeli, jolla on ikää vuosi ja kolme kuukautta.

Eetu-isä on Rauman Lukon hyökkääjä ja Osuuskauppa Keulan kummipelaaja.

– Kaikki aika, mikä harjoituksista, kotimatseista ja vieraspelireissuilta jää, vietetään tämän pikkumiehen kanssa. Nyt kun on mukavan talviset ilmatkin, viihdymme perheen kesken paljon ulkona, Eetu kertoo.

Omena ei putoa kauas puusta, sillä Eelin suosikkileikit liittyvät jääkiekkoon. Nytkin suunnataan ihastelemaan Prisman urheiluosaston laajaa maila- ja varustevalikoimaa.

Ulkoilu ja yhteinen aika ovat vahvasti läsnä myös kauppareissuilla, sillä ne tehdään yhdessä ja usein jalan.

– Prisma on meidän kauppamme, sillä täällä saamme tehtyä kaikki tarvittavat hankinnat yhdellä kertaa. Asumme tässä lähellä, joten jotain pienempääkin pystyy hakemaan helposti kävelylenkillä lastenvaunujen kanssa, Eetu kertoo.

Omena ei putoa kauas puusta, sillä Eelin suosikkileikit liittyvät jääkiekkoon. Nytkin suunnataan ihastelemaan Prisman urheiluosaston laajaa maila- ja varustevalikoimaa.

– Meiltä löytyy pihamaalit ja -mailat. Jos Eeli saa valita, niin aamulla kaivetaan ensimmäiseksi mailat esiin ja ruvetaan pelaamaan. Muut lelut otetaan mukaan tasaisin väliajoin, mutta hän viihtyy niiden parissa vain hetken, kunnes niistäkin tehdään puolustajia, Kerttu naurahtaa.

Myös vauva asiakasomistajatalouden jäseneksi

Kun Eeli reilu vuosi sitten syntyi, saapui muiden Keulan toimialueen perheiden tapaan myös heille kutsu noutaa vastasyntyneen lahjakortti Keulan palvelupisteeltä. Tällöin vauva liitetään samalla asiakasomistajatalouden jäseneksi.

– Saimme Keulalta lahjakortin, jonka voi käyttää heidän toimipisteidensä palveluihin ja tuotteisiin. Se oli oikein mukava yllätys, joka tuli heti hyödynnettyä, Kerttu kiittelee.

Eetun työ vie perheen isää eripuolille Suomea. Kauppareissuista Prismaan onkin muodostunut Kertun ja Eelin yhteinen ajanviete.

– Olemme paljon Eelin kanssa kaksin, ja kauppareissu matkoineen on meille yksi mukava ohjelmanumero. Kauppakassi-palvelua emme ole vielä ottaneet käyttöön, mutta se on tarkoitus testata lähiaikoina, sillä olen kuullut tuttavilta paljon kehuja sen kätevyydestä, Kerttu kertoo.

– Käymme silloin tällöin Eetun vanhempien luona pääkaupunkiseudulla ja kun ajelemme kotiinpäin väsyneinä, olemme monet kerrat pohtineet, että nyt olisi mahtavaa tilata ruoat Kauppakassista. Ehkä ensi kerralla voi mennessä tehdä tilauksen ja tullessa hakea valmiiksi pakatut ostokset.

ABC auttaa, jos Koskisen kahvit jää saamatta

Sekä Eetulla että Kertulla on aina mukana S-Etukortit. Eetun kohdalla kortille on paljon käyttöä, sillä Lukon liigajoukkueen bussi pysähtyy vieraspelimatkoilla usein ABC-asemille.

– ABC-asemat ovat kyllä käteviä. On ihan sama mihin suuntaan lähdetään, on niitä sopivin välimatkoin ja niistä löytyy kaikkea sitä, mitä tien päällä tarvitsee. Monen yhteydessä on vielä S-market, josta voi ostaa välipalaa ja muuta ruokaa matkan ajaksi, Eetu sanoo.

Lukon pukukopissa tarjoillaan huoltaja Matti Koskisen legendaarista kahvia. Eetu huomauttaa, että aina ei "Masa" kuitenkaan ole reissussa mukana, tällöin apu löytyy ABC:lta.

– Kahvilan puolelta voi ostaa kahvin lomaan tuoreet sämpylät. Kahvivalikoimat ovat ABC:lla poikkeuksetta hyvät, mutta on pakko sanoa, että "Masan" kahveista edes ne eivät vie voittoa. Siihen ei pysty mikään kahvila, Eetu hymyilee.

Eetu ja Kerttu keräävät aktiivisesti Bonuksia keskittämällä ostoksiaan. Kauppareissut tehdään joko Prismassa tai S-marketissa, auto tankataan aina ABC:lla.

– S-Etukortti on päivittäisessä käytössä. Tämähän on siitä kätevä, että voin maksaa tällä ostokseni ihan missä tahansa, Eetu toteaa pyöritellen kädessään vihreää korttia.

Kohti sinikeltaista kevättä

Rauman Lukko on kivunnut alkukauden pienten vaikeuksien jälkeen mukaan Liigan sarjataulukon kärkipään kahinoihin. Mitkä asiat Eetu kokee tärkeimmiksi asioiksi, jotta Raumalla nähdään pitkä sinikeltainen kevät?

– Olemme koko ajan uskoneet itseemme ja omaan hommaamme. Arki ja tekeminen ovat olleet läpi kauden laadukasta, ja nyt se on alkanut kantaa hedelmää. Päivittäisen tekemisen taso täytyy pitää koko ajan korkealla, se tuo onnistumisia mikä taas ruokkii lisää onnistumisia.

Kerttu ja Eeli seuraavat Eetun otteita paikan päällä jokaisessa Lukon kotiottelussa. Kivikylän Areenan Keula-katsomo kattaa nykyään katsomo-osat C2, C3, D1, D2, D3, D4 ja D5. S-Etukortilla kyseisistä katsomoista saa kahden euron alennuksen hinnaston hinnoista. Eetu painottaa, että yleisöllä on iso rooli matkalla menestykseen.

– On hienoa pelata kotona, kun katsomossa on porukkaa. Kaikki se kannustus kantaa kentälle asti, ja se taas potkii tekemään hommia entistäkin kovemmin. Rauma on siitä hieno kaupunki, että täällä kiekko luo suurta yhteenkuuluvuutta.

Osuuskauppa Keula on mukana Rauman Lukon matkassa #JokaPäivä.

S-Etukortilla saa Keula-katsomoista kahden euron alennuksen hinnaston hinnoista.