Keulahahmo Elli Koukkari: Uudet kaverit ja hienot torjunnat nostavat hymyn huulille

Elli Koukkarin esikuvia ovat Lukon maalivahti Lassi Lehtinen ja tätä nykyä NHL-seura Minnesota Wildin organisaatiossa pelaava Kaapo Kähkönen.

Ilon ja riemun aistii Tuki-Areenan vaihtoaitiossa. Käynnissä on Rauman Lukon Special Hockey -joukkueen harjoitukset. Jäällä viilettää hymyssä suin reilut 20 eri-ikäistä kiekkoilijan alkua. Laukaus lähtee siniviivalta ja maalivahti Elli Koukkari koppaa kiekon räpyläänsä.

– Tykkään jääkiekosta, sillä se on nopea peli ja kentällä tapahtuu paljon asioita. Kiekkojen torjuminen on kivaa. Hieno torjunta on sellainen, kun saa otettua laukauksen kiinni räpylällä, Elli hymyilee kypärän ristikon takaa.

Lukko aloitti Special Hockey -toiminnan ensimmäisenä Liiga-seurana tammikuussa 2018. Toiminta on tarkoitettu Rauman ja lähialueiden erityistä tukea tarvitseville lapsille, jotka syystä tai toisesta eivät voi osallistua ikäkausijoukkueiden toimintaan.

– Näimme Lukon mainoksen tästä toiminnasta ja Elli innostui heti. Hän on seurannut jääkiekkoa jo usean vuoden ajan, joten tällainen mahdollisuus oli tietyllä tapaa unelmien täyttymys, Ellin isä Janne Koukkari kertoo.

Ellin isä Janne kiittelee sitä, kuinka Lukko haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua joukkuetoimintaan.

Maalivahdin rooli on peruskoulun 7. luokkaa käyvälle Ellille erityisen tärkeä. Hän seuraa tarkoin NHL:n ja Liigan tilastoja. Esikuvat löytyvät sekä nykyisistä että entisistä Lukko-maalivahdeista.

– Suosikkejani ovat Kaapo Kähkönen ja Lassi Lehtinen. Minulta löytyy kotoa Kähkösen pelipaita. Käyn kaikissa Lukon kotiotteluissa ja toisinaan myös vierasmatseissa. Olen käynyt muun muassa Oulussa, Vaasassa, Turussa, Porissa ja Tampereella katsomassa pelejä.

Onnistumisen kokemukset kantavat

Rauman Lukon Special Hockey -joukkue koostuu tällä hetkellä 24 tytöstä ja pojasta. He ovat iältään 7-16 -vuotiaita.

– Joukkueessa on kaikkein kivointa kaverit ja yhdessä pelaaminen. Olen saanut uusia kavereita tästä meidän joukkueestamme. Jotkut ovat myös samassa koulussa minun kanssani, Elli sanoo.

– Teemme paljon erilaisia harjoitteita. Syöttelemme, lauomme ja pelaamme paljon. Meillä on ollut pelejä Porin Ässiä vastaan ja Lempäälässä oli turnaus. Peleistä on jäänyt mieleen hienot torjunnat.

Special Hockey -joukkue kokoontuu Tuki-Areenan jäälle kahdesti viikossa, aina torstaisin ja lauantaisin. Toiminnassa on aktiivisesti mukana 24 tyttöä ja poikaa.

Lukko on panostanut lasten jääurheilumahdollisuuksiin. Hyvät harjoitusolosuhteet ovat yksi tärkeä osa, mutta tänä vuonna seura mahdollistaa myös maksuttoman harrastuksen Special Hockeyn lisäksi Tyttökiekon, Ringettekoulun, Leijona-kiekkokoulun ja Kettu-liigan pelaajille.

– Tämä on todella iso panostus seuralta. Vanhempana lämmittää mieltä, että Lukko haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua joukkuetoimintaan. Olosuhteet ja toiminta ovat kyllä viimeisen päälle kunnossa, Janne kiittelee.

Yhteistyökumppaneilla on tärkeä rooli lasten harrastuksissa. Osuuskauppa Keula on mukana tukemassa Lukon toimintaa muun muassa juuri Special Hockeyn osalta. Lisäksi Kannustaja-toiminnan kautta Keulan asiakasomistajilla on mahdollisuus osallistua toimialueen urheiluseurojen ja yhteisöjen tukemiseen. Rauman Lukko ry on yksi Kannustaja-toiminnassa mukana olevista seuroista.

– Special Hockey -toiminta tukee tärkeällä tavalla lasten kasvua sekä tarjoaa onnistumisen kokemuksia jäällä ja sen ulkopuolella. Jo tästä syystä on äärimmäisen hieno asia, että yritykset ovat mukana lasten ja nuorten harrastuksissa. Tuskin kovinkaan moni seura pystyisi toimimaan ilman tällaista tukea, Janne muistuttaa.

Tulevaisuuden tavoitteet selvillä

Koukkarin perhe muutti Raumalle syksyllä 2016 Tampereelta. Ensi töikseen he vaihtoivat asiakasomistajuutensa Pirkanmaan Osuuskaupasta Osuuskauppa Keulaan.

– Jos muutenkin, niin etenkin näin lapsiperheen kannattaa keskittää kaikki mahdolliset arjen hankintansa. Olemme S-pankin asiakkaita ja aktiivisia vihreän kortin käyttäjiä, Janne sanoo.

Viisihenkinen perhe on kotiutunut Raumalle erittäin hyvin.

– Koen, että elämä on täällä tietyllä tapaa helpompaa. Meillä on lapsilla viikossa yhteensä 15 harjoitusta, joten kun ajatellaan välimatkoja, niin täällä on myös siltä kannalta helppo harrastaa,

Ellin tulevaisuuden tavoitteet ovat selkeät. Hän myös uskoo vahvasti oman suosikkinsa menestykseen.

– Haluan isona jääkiekkomaalivahdiksi. Ja tällä kaudella jääkiekon Suomen mestaruuden voittaa Rauman Lukko, Elli painottaa.

Jääkiekossa kaikkein parasta on Ellin mukaan kaverit, yhdessä pelaaminen ja hienot torjunnat.

Ryhdy nyt Kannustajaksi ja tuet urheiluseurojen sekä yhteisöjen toimintaa!

Valitsemasi kohde saa osuuskaupalta tukea sen mukaan, kuinka paljon sinulle ja muille Kannustajille on maksettu Bonusta tukikauden aikana. Kannustaminen ei pienennä sinulle maksettavaa Bonusta, vaan saat sen itsellesi kuten aiemminkin.

Asiakasomistajatalouden pääjäsen voi liittyä seuransa tukijaksi omalla S-kanavalla. Ilmoittautuminen on voimassa aina kalenterivuoden kerrallaan. Katso Kannustaja-seurat ja liity mukaan tukijaksi täällä.

Ilo ja riemu ovat vahvasti läsnä joukkueen harjoituksissa. Tuuletukset ovat näyttäviä, sillä tunteiden annetaan näkyä.