Keulahahmo Emmi Palm: Kaupan ala haaveena pienestä pitäen

Emmi Palm työskentelee Keulalla ryhmäpäällikkönä. Hänen vastuualueeseensa kuuluu kolme S-marketia ja neljä Sale-myymälää.

Osuuskauppa Keulan organisaatiossa tapahtui vuodenvaihteessa muutoksia, kun aiemmin sekä marketpäällikköinä että ryhmäpäällikköinä toimineet Emmi Palm ja Miikka Koskinen siirtyivät täysipäiväisesti ryhmäpäällikön tehtäviin. Tämä mahdollistaa entistäkin paremman tuen market- ja myymäläpäälliköille.

– Kahden toimenkuvan yhdistämisessä työmäärä kasvoi melko isoksi, sillä molemmat vaativat oman aikansa. Näin ollen päädyimme esimiehemme kanssa uudenlaiseen ratkaisuun. Meillä on tulossa paljon uusia projekteja ja hankkeita, joten on hienoa, että saamme nyt keskittyä täysillä ryhmäpäällikön tehtäviin, Palm kertoo.

Hänen tehtäväänsä S-market Äyhön marketpäällikkönä jatkaa aiemmin apulaismarketpäällikkönä toiminut Maija Vuoristo. Ryhmäpäällikköt jakavat vastuualueensa kolmeen S-marketiin ja neljään Saleen, joista Palmin vastuulla on S-marketeista Äyhö, Laitila ja Eurajoki sekä Saleista Syväraumankatu, Lahdenkatu, Laitila ja Pyhäranta.

– Yksiköiden marketpäälliköt ovat suoria alaisiamme. Tehtävänämme on olla heidän tukenaan ja sparrata heitä arjessa esimerkiksi erilaisten käytänteiden kanssa sekä jalkauttaa yhdessä uusia asioita. Haluamme ennen kaikkea mahdollistaa sen, että päälliköt saavat keskittyä johtamaan omaa henkilökuntaansa ja yksikön toimintaa.

Vaikka Palm siirtyy nyt myymälän puolelta toimistotehtäviin, on hän edelleen tiiviisti läsnä arjessa.

– Kierrän nyt myymälöissä todennäköisesti jopa enemmän kuin aiemmin, eli vastuualueeni henkilöstö näkee minua entistäkin useammin. Minua kiinnostaa mitä myymälöille ja työntekijöille kuuluu. Haluan, että koko henkilöstöllämme on hyvä fiilis tehdä töitä ja että apua on aina saatavilla. On asia mikä tahansa, niin minulle voi aina soittaa.

Ryhmäpäälliköiden tehtävänä on muun muassa tukea ja sparrata market- ja myymäläpäälliköitä.

Mahdollisuus olla monessa mukana

Palmilla on takanaan jo yli 15 vuoden ura S-ryhmässä. Hän aloitti aikanaan vuonna 2005 Osuuskauppa Hämeenmaalla myyjänä opiskeluiden ohessa. Tie Raumalle ja sitä kautta Keulan palvelukseen kävi keväällä 2011 S-päällikkökoulutuksen kautta.

– Olen työskennellyt Keulassa myymäläpäällikkönä neljässä eri Salessa ja yhdessä S-marketissa. Viimeiset neljä vuotta olen ollut myös ryhmäpäällikkönä. Olen S-ryhmäläinen henkeen ja vereen, joten minulle oli Raumalle muuttaessa selvää, että haluan juuri Keulan palvelukseen, Palm hymyilee.

Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, tarkemmin ottaen laskenta- ja rahoitustoimen ekonomi. Tämän lisäksi taskusta löytyy tradenomin ja ylioppilaan paperit.

– Minulla on ollut ihan pienestä pitäen kiinnostus kaupan alaan ja minulla on ollut selkeä suunnitelma, miten haluan kouluttautua. On suuri rikkaus, että olen päässyt työskentelemään Keulassa eri yksiköissä, ja sitä kautta saanut tutustua erilaisiin ihmisiin ja työyhteisöihin. Yksiköiden vaihtuessa olen pystynyt kehittymään itseäni ja toimintapoja.

Yhteisöllisyys on yksi iso asia, mikä saa Palmin viihtymään Keulassa.

– Meillä voi matalalla kynnyksellä nykäistä kollegaa hihasta ja kysyä neuvoa. Asiat etenevät täällä tietyllä tapaa helposti, kun organisaatio on sopivan kokoinen ja kaikki ovat lähellä, mukaan lukien toimipisteet. Työssäni saa olla monessa mukana, ja tässä pääsee vaikuttamaan ja päättämään asioista.

Viime ajat on menty kovaa, joten panostamme henkilökunnan ja esimiesten jaksamiseen, Palm sanoo.

Helposti lähestyttävää yhteisöllisyyttä

Keula on oman alueensa merkittävimpiä työllistäjiä. Isossa osassa ovat myös nuoret, jotka ottavat ensiaskeleitaan työelämässä. Monipuoliset palvelut tarjoavat hyvät mahdollisuudet laajentamaa omaa osaamista.

– Meille haetaan paljon töihin, mikä kertoo siitä, että ala ja Keula kiinnostavat. Tänne on helppo tulla, sillä me perehdytämme ja opastamme kaikki asiat hyvin tarkoin. Haluamme ottaa aina uuden henkilön osaksi porukkaa. Esimiehet ovat helposti lähestyttäviä ja heiltä saa aina tukea, Palm sanoo.

Kaupan alan merkitys ihmisten arjessa on korostunut etenkin viimeisen kahden vuoden aikana. Palm toivoo, että uusi vuosi toisi tullessaan vallitsevaan maailman tilanteeseen tasaisempaa menoa.

– Meillä on tulossa uudistuksia Salen puolella, joista tulee lisätietoa alkuvuoden aikana. Viime ajat on menty kovaa, joten panostamme henkilökunnan ja esimiesten jaksamiseen. Luvassa on muun muassa virkistystoimintaa, koulutuksia ja valmennuksia, eli paljon uutta antia työn oheen.

Tammelasta kotoisin oleva Palm on asunut Raumalla nyt viitisen vuotta. Hän kertoo kotiutuneensa paikkakunnalle hyvin. Aktiivinen arki jatkuu myös vapaa-ajalla.

– Näin talvisaikaan harrastan hiihtoa, luistelua ja laskettelua, mutta myös kotona rauhoittuminen on minulle tärkeää. Kaikkein parhaiten rentoudun Kustavin saaristossa sijaitsevalla mökillämme, kuten myös siihen yhteyteen hyvin sopivan veneilyn parissa, Palm hymyilee.