Keulahahmo Hanna Leppänen – kohta 20 vuotta keulalaisena

Prisman päivittäistavaraosaston apulaismyyntipäällikkö Hanna Leppänen työskentelee panimovastaavana sekä muutamana päivänä viikossa vaihtelevasti eri tuoteryhmissä.

Prisma Rauman päivittäistavaraosastolla Hanna Leppänen asettaa uuden mainoksen Ruokatorin lihatiskien läheisyyteen. Kyseessä on yksi osa apulaismyyntipäällikön monipuolista työnkuvaa. Leppänen on tärkeä tuki osaston henkilöstölle sekä korvaamaton apu myyntipäällikkö Mika Suomiselle.

– Teemme yhdessä Mikan kanssa muun muassa markkinointia ja tuotteiden tilauksia. Autan häntä kaikessa niin paljon kuin voin. Roolini kasvaa silloin, kun Mika on lomalla tai poissa työpaikalta. Tällöin on minun tehtäväni huolehtia osastomme arjen sujumisesta. Yhdessä koko henkilöstön kanssa huolehdimme, että asiakkaat saavat sen, mitä he ovat tulleet hakemaan, Leppänen hymyilee.

Apulaismyyntipäällikön toimen ohella hän työskentelee panimovastaavana sekä muutamana päivänä viikossa vaihtelevasti eri tuoteryhmissä, kuten leipä-, liha-, maito- ja HeVi-osastoilla.

– Eri tuoteryhmien parissa työskentely on yksi hyvä tapa ylläpitää omaa tietotaitoa sekä eri ryhmien tuotteita tuttuina. Näin pysyn koko ajan hermolla esimerkiksi uusista tuotteista sekä mahdollisista muutoksista tai muutostarpeista.

Leppänen tekee myös Prisman lehti-ilmoitusten pohjatyöt päivittäistavaraosaston tuotteiden osalta. Näiden tietojen mukaan mainostoimisto toteuttaa lopullisen mainoksen, josta monet tekevät kauppareissujensa ostoslistat.

– Ilmoitus on lehdessä neljästi viikossa ja teen viikoittain kaksi eri mainospohjaa, joten kyseessä on iso osa työtäni. S-ryhmältä saan hyvät tiedot ja keskustelen aktiivisesti tuoteryhmävastaavien kanssa, jotta olemme koko ajan kiinni ajassa, sesongeissa ja tuotteiden saavutettavuudessa sekä erilaisissa teemoituksissa.

Eri tuoteryhmien parissa työskentely on apulaismyyntipäällikölle yksi hyvä tapa ylläpitää omaa tietotaitoa sekä eri ryhmien tuotteita tuttuina.

Laaja-alaista oman osaamisen kehittämistä

Leppänen on tehnyt pitkän uran Osuuskauppa Keulan palveluksessa. Ennen Raumalle muuttoaan hän työskenteli Turun Osuuskaupan palveluksessa Kauppakeskus Myllyn Prismassa. Ura Keulassa alkoi vuonna 2002 HeVi-osaston vastaavana Euran S-marketissa.

– Eurasta siirryin äitiyslomani jälkeen tuolloin vielä Äyhöjärventiellä sijainneeseen Prismaan HeVi-osaston vastaavaksi. Muutimme silloin toiminnot uuteen Prismaan. Kävin S-ryhmän esimiesvalmennuksen vuonna 2010, jonka jälkeen työskentelin Päivi Kuisminin apulaisena päivittäistavaraosastolla, Leppänen taustoittaa.

Kahdeksan vuotta takaperin hän työskenteli kolmen kuukauden ajan myös S-market Laitilan marketpäällikön isyysvapaan tuuraajana. Paluu Euraan koitti vuonna 2014, jolloin S-marketiin haettiin apulaismarketpäällikköä ja Suomiselle isyysloman tuuraajaa.

– Hain kyseistä tehtävää, sillä halusin hieman erilaisen työnkuvan kuin missä olin aiemmin ollut. Eri paikoissa ja tehtävissä työskentely on tehnyt arjesta monipuolista ja olen päässyt kehittämään laajasti omaa osaamistani.

”Hanna on raudanluja kaupan alan ammattilainen. Hän on kokonaisuuksia hyvin hahmottava, osaava ja luotettava tekijä, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Hanna helpottaa minun päivittäistä työkuormaani ja on arjen sujuvuuden kannalta avainasemassa. Tarvittaessa hän myös haastaa hyvällä tavalla ajatuksiani, jotta löydämme parhaiten toimivat ratkaisut."

– Mika Suominen, päivittäistavaraosaston myyntipäällikkö, Prisma Rauma

– Tunnemme Mikan kanssa toisemme todella hyvin, sillä työskentelimme Eurassa yhdessä kuusi vuotta. Kun Mika sitten siirtyi Rauman Prismaan viime vuoden kesäkuussa, hän vinkkasi syksyllä hakuun tulleesta päivittäistavaraosaston apulaismyyntipäällikön paikasta. Aloitin nykyisessä tehtävässäni viime lokakuussa.

Leppänen on siis työskennellyt Keulan palveluksessa jo kohta 20 vuoden ajan. Jo se kertoo siitä, että hän viihtyy työssään.

– Työstäni tekee mielekkään hyvä työilmapiiri sekä se, että jokainen päivä oppii jotain uutta, minkä myötä pystyy kehittämään itseään. Työ tarjoaa vaihtelevuutta ja onnistumisen elämyksiä. Minun roolissani tulee päivittäin yllätyksiä, mikä on yksi tämän työn hyvistä puolista.

Leppänen tekee myös Prisman lehti-ilmoitusten pohjatyöt päivittäistavaraosaston tuotteiden osalta.

Aina uskaltaa kysyä neuvoa

Leppänen korostaa, että esimiesten avoimuus luo oikeanlaisen ilmapiirin koko työyhteisöön. Jatkuva vuorovaikutus on tärkeä osa arkea.

– Osastollamme on matala kynnys keskustella asioista. Mika on äärimmäisen ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä esimies, joka kuuntelee ja haluaa, että meillä kaikilla on hyvä olla. Ajattelemme elämästä samalla tavalla ja voimme keskustella hyvinkin avoimesti, Leppänen kiittelee.

– Meidän työmme vaatii reipasta ja iloista asennetta sekä säntillisyyttä ja palvelualttiutta. Osastollamme autetaan toisia, eikä ketään jätetä yksi. Aina uskaltaa kysyä neuvoa työkavereilta.

Työ tarjoaa vaihtelevuutta ja onnistumisen elämyksiä sekä mahdollisuuden oppia jatkuvasti jotain uutta, Leppänen kertoo.

Leppänen on kotoisin Turun seudulta, tarkemmin ottaen Ruskolta, mutta on ehtinyt 20 vuoden aikana raumalaistua. Hän asuu perheineen Lapissa.

– Lappi on sopivan pieni, idyllinen ja rauhallinen paikka, joka on lähellä luontoa ja jossa on turvallista asua. Lähikauppamme on Lapin Sale, jonka myymälä on uudistettu hienoksi ja valikoimat ovat laajentuneet todella paljon. Koen olevani lapin raumalainen, Leppänen naurahtaa.

– Vapaa-ajallani käyn koiran kanssa lenkillä ja hoidan puutarhaa. Meillä on maatila, joten siihen liittyviä töitä riittää. Näin kesäaikaan mökkeilemme paljon.