Keulahahmo Jarkko Nieminen on Tallikedon kasvot

Tutulla tontilla – Jarkko Nieminen on tullut ensimmäisen kerran töihin Tallikedolle jo yläasteikäisenä 1980-luvun puolivälissä.

Liikenneasemana vuosikymmenien ajan toiminut Tallikedon huoltamorakennus purettiin loppuvuodesta 2020. Nyt samaiselle tontille on noussut uusi upea ABC-asema. Kahden ABC Carwash -pesuhallin ja ABC-kylmäaseman kattava kokonaisuus vastaa nykyajan tarpeisiin.

– Vanha rakennus oli tullut jo tiensä päähän ja maailma on muuttunut siinä mielessä, ettei aiemmalle huoltamo- ja kauppatoiminnalle ollut enää samanlaista kysyntää kuin menneinä vuosina. Näin ollen aika muutoksille oli oikea, Nieminen kertoo.

Hän jos joku tuntee tontin historian. Samaisella paikalla ovat Niemisen aikana toimineet Shell Talliketo, ABC Talliketo ja Liikenneasema Talliketo.

– Olen tullut Tallikedolle ensimmäisen kerran jo 1980-luvun puolivälissä yläasteikäisenä TET-harjoitteluun. Tämän jälkeen työskentelin huoltoasemalla kaikki kesät sekä iltaisin ammattikoulun ohella. Valmistuttuani sain vakituisen työpaikan.

Kahden ABC Carwash -pesuhallin ja ABC-kylmäaseman kattava kokonaisuus vastaa nykyajan tarpeisiin.

Nieminen naurahtaa, ettei ole kertaakaan itse hakenut töitä. Pariin otteeseen hän on käynyt muualla töissä, mutta palannut aina takaisin.

– Muistan, kun 80-luvun lopulla olin juuri ottanut toisaalta lopputilin ja kävin Tallikedolla tankkaamassa. Siinä minulle sitten tarjottiin töitä ja palasin takaisin. Olen ollut Osuuskauppa Keulan palveluksessa yhtäjaksoisesti maaliskuusta 1996 lähtien.

Alun alkaen hän toimi liikennemyymälätyöntekijänä. Kokemuksen kartuttua Nieminen suuntasi S-ryhmän esimiesvalmennukseen ja aloitti vuosituhanteen vaihteessa liikennemyymäläpäällikkönä.

– Vuosien aikana on kertynyt paljon hienoja muistoja ja tuttavuuksia. Monista asiakkaista on tullut kavereita ja jopa ystäviä. Matkan varrelle on mahtunut myös monenlaisia hauskoja sattumuksia, sillä esimerkiksi pesuhallin ovet ovat olleet kovilla ja myymälävarkaitakin on juostu kiinni.

Nieminen teki yli 20 vuotta myymälätöitä, joten uudenlainen työnkuva on ollut mukavaa vaihtelua.

Auto puhtaaksi vaikka yöaikaan

Tätä nykyä Niemisen vastuulle kuuluvat Osuuskauppa Keulan toimialueen kaikki yhdeksän polttoainepistettä sekä sähköautojen latauspisteet, autojen pesuhallit ja kotitalouksiin myytävät lämmitysöljyt.

– Kierrän tasaisin väliajoin Eurajoen, Euran, Säkylän, Laitilan, Kortelan, Monnankadun, Äyhön, Prisman ja Tallikedon toimipisteissä tarkastamassa tankkauspisteiden toimintakunnon ja alueen siisteyden. Tein yli 20 vuotta myymälätöitä, joten tämä on ollut mukavaa vaihtelua, Nieminen hymyilee.

Uuden ABC Tallikedon modernit ja helppokäyttöiset pesuhallit sekä laajat polttoainevalikoimat takaavat monipuolisen palvelukokonaisuuden.

– Tallikedolta saa niin sanottujen normaalien polttoaineiden lisäksi mittareista nyt myös E85-bensiiniä ja uusiutuvaa dieseliä sekä AD Blue:ta ja sähköä (loppuvuodesta 2021). Meillä on myös ainoana kylmäasemana Raumalla vesi- ja ilmakaappi. Syksyn aikana on tulossa myös Lasol-automaatti. Maailma muuttuu jatkuvasti ja me haluamme olla mukana kehityksen kärjessä.

– Kaksi pesuhallia nopeuttaa pesuun pääsyä. Molemmissa on laskurit, joista näkee kuinka paljon edellistä pesua on jäljellä. ABC Carwash on avoinna yötä päivää ja klo 22-06 välillä kaikki pesut ovat puoleen hintaan. ABC-mobiililla on mahdollista ostaa sarjapesuja ja hyödyntää erilaisia tarjouskampanjoita.

ABC Carwash palvelee asiakkaita kellon ympäri. Klo 22-06 välillä kaikki pesut ovat puoleen hintaan.

Paikallisen urheilun kokenut taustavaikuttaja

Nieminen tunnetaan hyvin myös raumalaisen urheilun monitoimimiehenä. Hän hoiti 20 vuoden ajan salibandyn erikoisseura Rauman SalBassa monenlaisissa tehtävissä.

– Olin varapuheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitajana, managerina ja joukkueenjohtajana. Menin toimintaan mukaan nuorena miehenä, kun pelasin vielä itsekin salibandya. Myöhemmin myös oma poikani pelasi SalBassa. Jotenkin niihin tehtäviin ajautui ja kun siitä tykkäsi, niin se oli hyvää ajanvietettä, Nieminen pohtii.

Vuonna 2016 hän jättäytyi pois SalBasta ja löysi vuotta myöhemmin itsensä Rauman Feran naisten Superpesis-joukkueen joukkueenjohtajan tehtävästä.

– Urheilu ja seuratoiminta ovat lähellä sydäntäni. Toimihenkilönä saan olla osa joukkuetta ja näen, miten joukkueet ja seurat toimivat. Seuratoiminnassa on paljon asioita, jotka eivät näy katsomoon asti.

Nieminen kertoo olevansa ylpeä siitä, että oma työnantaja tukee vahvasti paikallista urheilua monessa eri lajissa ja ikäluokassa.

– Keula on mukana pääsarjatason joukkueiden tukijana, mutta yhtä lailla myös junioripuolella. Ison paikallisen toimijan tuki on monelle seuralle taloudellisesti erittäin tärkeää. Myös Kannustajatuella on iso merkitys moneen harrastustoimintaan, Nieminen muistuttaa.

Nieminen on työskennellyt Keulan palveluksessa yhtäjaksoisesti maaliskuusta 1996 lähtien.