Keulahahmo Kaisa Koskinen Lääkärikeskus Minervasta: ”Perheyritys on sydämen asia”

Työskentely perheyrityksessä on Kaisa Koskiselle sydämen asia.

Poikkeukselliset ajat nostavat esiin todelliset sankarit, jotka pitävät yhteiskunnan rattaat pyörimässä myös haasteellisina hetkinä. Esimerkiksi terveydenhuollon, kaupan ja logistiikka-alan tekijöiden tärkeys on saanut ansaitsemaansa arvostusta. Osuuskauppa Keula ja Lääkärikeskus Minerva ovat tehneet yhteistyötä työterveyshuollon osalta jo lähes 20 vuoden ajan.

– Keula panostaa ansiokkaasti työntekijöidensä hyvinvointiin ja jaksamiseen. Keula kuuluu asiakasyrityksissämme edelläkävijöihin, sillä he ovat avoimia ja ottavat ennakkoluulottomasti kokeiluun uusia toimintamalleja, Minervan toimitusjohtaja Kaisa Koskinen kertoo.

– Yhteistyömme on pitkäjänteistä ja kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevään työhön painottuen. Työterveyslääkäri ja -hoitaja päättävät yhdessä Keulan kanssa toiminnan toteuttamisesta ja kehittämisestä.

Lääkärikeskus Minervalla on toimipisteet Raumalla ja Eurassa. Palvelut jakautuvat yksityisasiakkaiden tarpeisiin sekä paikallisesti ja valtakunnallisesti toimiville yrityksille tarjottavaan kokonaisvaltaiseen työterveyshuoltoon.

– Meillä on pysyvät työntekijät ja lääkärit, mikä kertoo siitä, että olemme onnistuneet luomaan ihmisille viihtyisän työympäristön. Näin ollen lääkäreille ja hoitajille on kertynyt pitkä kokemus asiakkaidemme toimialoista, työnkuvista ja -yhteisöistä sekä siellä työskentelevistä henkilöistä.

– Olemme helposti tavoitettavissa, sillä esimerkiksi työterveydenhoitajan saa kiinni suorasta numerosta. Nämä ovat asiakkaan näkökulmasta erittäin tärkeitä asioita.

Hyvässä työyhteisössä viihdytään. Kuvassa Kaisa Koskisen kanssa terveydenhoitaja Sari Ollaranta.

Uudet ajat kehittävät palveluita

Koskinen aloitti Lääkärikeskus Minervan toimitusjohtajana vuoden 2020 alussa. Hän seurasi tehtävässään isäänsä Heimo Ylitaloa.

– Työskentely perheyrityksessä on minulle sydämen asia. Minervaa on rakennettu vuosikymmeniä yhdessä isolla porukalla. Olen työskennellyt täällä jo nuorena kesätöissä pesemässä ikkunoita ja arkistoimassa, Koskinen hymyilee.

Hän vietti kymmenisen vuotta opiskeluiden parissa Tampereella, josta tie vei Helsingin kautta Shanghaihin ja takaisin Helsinkiin. Paluu kotikaupunkiin tapahtui vuonna 2016.

– Ratkaisu oli iso, mutta Rauma on paras kaupunki asua ja elää, mikä omaltaan osaltaan helpotti ratkaisua. Aloitin työni täällä, ja samalla opiskelin Heimon työtä ja sitä niin sanottua hiljaista tietoa, jota tarttuu ajan kanssa.

Koronakevät on luonut uusia tapoja toimia ja palvella. Minervassa perustettiin nopealla aikataululla muun muassa hengitystieinfektiovastaanotto.

– Meillä on ollut jo aiemmin työterveyshuollossa videoyhteyden kautta tapahtuva etälääkäripalvelu, ja nyt otimme vastaavan palvelun käyttöön myös yksityisasiakkaiden puolella.

Koskinen aloitti Lääkärikeskus Minervan toimitusjohtajana vuoden 2020 alussa.

Kulttuurista toivoa ja lohtua

Vapaa-ajallaan Koskinen nauttii kotikaupunkinsa tarjoamista mahdollisuuksista. Suurkaupungeissa asunut kolmen lapsen äiti arvostaa luonnon läheisyyttä ja lyhyitä välimatkoja.

– Jokaisella paikkakunnalla on omat hyvät puolensa, mutta kun asuu muualla, alkaa nähdä vielä entistäkin paremmin Rauman ainutlaatuisuuden, Koskinen sanoo.

Suuri kaupunki pienessä koossa takaa elämän helppouden, kuten myös monipuoliset paikalliset palveluntarjoajat. Prisman Kauppakassi-palvelu on ollut Koskisen perheessä kovassa käytössä.

– Minulla on sellainen pyörällinen niin sanottu mummokärry, jonka kanssa kävelen noutopisteelle ja saan tilaamani tuotteet mukaan. Tässä Minervan naapurissa on Kalliokadun Sale ja se on monelle meillä työskentelevällä paikka, josta saa hyvät lounaseväät.

Vapaa-ajallaan Koskinen viihtyy luonnossa. Sylissään hänelle on yhdeksän kuukauden ikäinen Lyydia-tytär.

Koskinen toimii myös Festivo-kamarimusiikkifestivaalin järjestävän Rauman Konserttiyhdistyksen puheenjohtajana. Koronavirus on vaikuttanut kaikkiin kesän tapahtumiin, ikävä kyllä myös Festivoon.

– Tavanomaisia konsertteja, joihin myydään mahdollisimman paljon lippuja, emme voi tänä vuonna järjestää. Ihmisillä on kuitenkin tarve saada kulttuurielämyksiä ja niiden tarjoamaa toivoa ja lohtua. Pyrimme tuomaan näitä elämyksiä Festivo-viikolla ihmisten luokse erilaisin tavoin, Koskinen kertoo.

– Suurimmat tukijat kuten säätiöt ja yhteistyökumppaniyritykset, joihin myös Osuuskauppa Keula lukeutuu, jatkavat toimintamme tukemista. Sillä on iso merkitys tämän päivän ja tulevaisuuden toiminnallemme.

Kesällä Koskinen viettää paljon aikaa maantiepyörän satulassa sekä luontopoluilla ja omassa puutarhassa.

– Meille on tulossa kesäksi muutama kana. Nyt kun koronan vuoksi vietetään paljon aikaa kotioloissa, tuo tämä iloa koko perheelle ja naapurustolla. Nyt saamme munat omavaraisesti omalta takapihalta, Koskinen hymyilee.