Keulahahmo: Kehätien Jussi kaupan alalla kolmannessa polvessa

Hymy, tervehtiminen ja kiitos ovat mukana jokaisessa asiakaskohtaamisessa, S-matket Kehätien apulaismarketpäällikkö Jussi Suominen painottaa.

S-market Kehätiellä on saatu vilkas tiistaipäivä käyntiin. Apulaismarketpäällikkö Jussi Suominen täydentää parhaillaan juomaosastoa. Kyseinen osa-alue on lähelle hänen sydäntään, sillä hän oli aikanaan Prismassa niin sanotusti epävirallinen panimo-osaston vastaava.

– Hyvässä asiakaspalvelussa korostuvat positiivisuus ja yksilöllinen asiakaskohtaaminen. On keskityttävä asiakkaaseen ja hänen tarpeisiinsa. Tärkeää on myös osata lähestyä erilaisia ihmisiä eri tavoin, jotta jokainen saa mahdollisimman hyvää palvelua. Meille keulalaisille ensisijaisen tärkeitä asioita ovat hymy, tervehtiminen ja kiitos, Suominen sanoo.

– Kehätien S-marketin myymälä on hyvän kokoinen ja meillä on laajat valikoimat. Lisäksi sijaintimme on erittäin hyvä. Meiltä saa päivittäistavarapuolelta käytännössä kaiken tarvittavan.

Hän on työskennellyt Kehätiellä nyt reilun vuoden ajan marketpäällikkö Miikka Koskisen apuna. Koskinen on myös S-market- ja Sale-ketjujen ryhmäpäällikkö, mikä tuo Suomisen työnkuvaan enemmän vastuuta.

– Olemme sopineet Miikkan kanssa, että minä teen niin paljon myös marketpäällikön töitä kuin mahdollista. Kun tarvitsen neuvoa tai apua, nykäisen häntä hihasta. Olen äärimmäisen tyytyväinen tästä tilanteesta, sillä minulla on vapaus tehdä ja toteuttaa. Näin saan arvokasta oppia tulevaisuuteen.

Pikkupojasta lähtien isänsä kaupalla pyörinyt Suominen aloitti kassatyöskentelyn 14-vuotiaana. Hän oli aikanaan Prismassa epävirallinen panimo-osaston vastaava, joten juomahyllyistä huolehtiminen on lähellä hänen sydäntään.

Valinta vuoden 2020 työryhmäksi

Esimiehen asenne ja esimerkki ovat kaikki kaikessa. Suominen on nostanut omaksi tavoitteekseen keskittyä positiivisuuteen kiireen ja paineen keskelläkin.

– Huolehdin päivittäisen toiminnan pyörimisestä. Katsomme yhdessä vastuumyyjien kanssa päivän kuormatilanteen sekä sen, että meillä on fokus ja resurssit oikeissa paikoissa oikeina aikoina. Olen itse päivittäin tiiviisti mukana hyllyttämässä tuotteita, Suominen kertoo.

Kehätien S-market valittiin Osuuskauppa Keulan vuoden 2020 työryhmäksi. Valintaan vaikutti useampikin asia, mutta oleellisimmiksi asioiksi nousivat asiakas- ja työtyytyväisyys sekä kaupankäynti.

– Valinta oli koko työryhmän ansiota. Noin 25 hengen henkilökuntamme on osaavaa ja iloista. Olemme saaneet paljon hyvää asiakaspalautetta esimerkiksi tyytyväisyyskyselyiden kautta. Tiimihenki on monen tekijän summa ja meillä on Miikkan kanssa siitä suuri vastuu. Hyvä henki heijastuu suoraan hyvään asiakaspalveluun.

Suominen huolehtii Kehätien päivittäisten toimintojen sujuvuudesta yhdessä osaavan ja iloisen henkilöstön kanssa.

Kunnianhimo ajaa oppimaan uutta

Suominen työskentelee kaupan alalla jo kolmannessa polvessa. Hänen isänsä jatkoi aikanaan vanhempiensa työtä kauppiaana Rauman Pormestarinkadulla sijainneessa kaupassa. Suominen tutustui työnteon muodossa alaan jo alle 10-vuotiaana.

– Olen pyörinyt kaupalla aivan pikkupojasta asti, ja aloitin kassatyöskentelyn 14-vuotiaana. Silloin en vielä ajatellut, että kaupan ala olisi se minun juttuni, mutta niin se ajatus vain ajan myötä muuttui. Olen ollut yli puolet elämästäni kaupassa, Suominen hymyilee.

Alkuaskeleet uralle Keulassa hän otti kesällä 2007 Äyhöjärventiellä tuolloin sijainneen Prisman palvelutiskillä. Vuotta myöhemmin Suominen siirtyi nykyiseen Prismaan Porintielle aloittaen kesätyöt päivittäistavaraosastolla.

– Tein töitä lukion ohessa. Kävin välissä armeijan, jonka jälkeen palasin töihin ja ryhdyin opiskelemaan samaan aikaan Satakunnan ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Valmistuin joulukuussa 2014. Esimieskoulutukseni alkoi siitä, kun siirryin Saleen syksyllä 2018. S-ryhmän oman Jollas Instituutin osuus esimieskoulutuksesta alkoi keväällä 2019.

”Jussi on tärkeä palanen, jota ilman en pärjäisi. Pystyn vastuuttamaan hänelle ison määrän päällikön töitä. Jussi on aikaansaava ja luotettava, ja hän pystyy ottamaan koko ajan enemmän ja enemmän vastuuta. Jussi ei unohtele asioita, vaan voin luottaa siihen, että kaikki tulee hoidetuksi. Se on yksi tärkeimpiä asioita päällikön tehtävissä. Meidän yhteinen huumorintajumme helpottaa keskinäistä kemiaa ja uskon, että se luo rennon ilmapiirin koko henkilöstöömme.”
– Miikka Koskinen, ryhmäpäällikkö, S-market Kehätie

– Jatkuvan uuden oppimisen kautta oma osaamiseni kehittyy. Keula on tärkeä alueellinen toimija ja osa raumalaista identiteettiä. Osuuskauppa tarjoaa hyvän mahdollisuuden tehdä vaikka koko työuran saman työnantajan palveluksessa, mikä on tänä päivänä melko harvinaista.

Työpäivät ovat keskenään hyvin erilaisia ja ajoittain varsin hektisiä, mikä tekee työstä toiminnan parissa viihtyvälle Suomiselle mielekästä. Työt jäävät taakse kuntosalin ja crossfit-treenien kautta, jonka jälkeen hän viettää aikaa 3,5-vuotiaan ja 9 kuukautisen jälkikasvun kanssa.

– Salilla käynti katkaisee hyvällä tavalla päivän työhön ja vapaa-aikaan. Treenaamisen jälkeen on mukava mennä kotiin touhuamaan lasten kanssa. Rauman Lukon pelejä tulee seurattua todella tiiviisti, tällä hetkellä tosin televisiosta kun hallille ei ole asiaa, Suominen sanoo.

Jussi Suominen toivottaa sinut tervetulleeksi S-market Kehätielle.