Keulahahmo Maarit Nieminen: ”Rohkeasti oppimaan uutta.”

Maarit Nieminen vastaa WinNovan ja Keulan yhteistyöstä yhdessä Niina Tuomolan kanssa.

Osuuskauppa Keula ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova tiivistivät koulutuksellista yhteistyötään syyskuussa. Palveluasiantuntija sekä liiketalouden ja yrittäjyyden lehtori Maarit Nieminen kertoo uuden kumppanuussopimuksen olevan tärkeä osa molempien tahojen arkea.

– Keskinäistä yhteistyötä on tehty jo vuosia ja tulokset ovat olleet kautta linjan hyviä. Kumppanuussopimuksen myötä kanssakäymisestä tulee entistäkin tiiviimpää ja järjestelmällisempää. Meillä on nyt yhteistyötä varten perustetut työ- ja ohjausryhmät, jotka vievät toimintaa eteenpäin, Nieminen taustoittaa.

Hän vastaa WinNovassa yhteistyöstä yhdessä palveluasiantuntija, ravintola- ja cateringalan lehtori Niina Tuomolan kanssa. He huolehtivat, että sovitut asiat etenevät suunnitelmien mukaisesti.

– Eri alojemme asiantuntijat suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyötä käytännössä, mutta me palveluasiantuntijat olemme linkki, joiden kautta tieto kulkee keskitetysti puolin ja toisin.

Keula on WinNovalle täydellinen yhteistyökumppani, sillä osuuskaupan toiminnot ovat laajat ja monipuoliset. Nieminen korostaa alueellisesti merkittävän toimijan tarjoavan hyvät mahdollisuudet myös opiskelijoiden työssäoppimiselle.

– Keulalta löytyy kauneus- ja hiuspalvelut, ravintolamaailma ja kaupan alan tehtäviä niin marketeissa kuin ABC-liikenneasemillakin, myös S-Pankki löytyy. Tätä kautta opiskelijoillamme on esimerkiksi mahdollisuus saada juuri heidän alaansa liittyviä työharjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja. Tarjoaahan Keula myös alueellamme suuren määrän työpaikkoja, jotka sopivat hyvin opiskelijoille.

Keulan ja WinNovan kumppanuussopimus allekirjoitettiin 25.9.2020. Kuvassa oikealta Keulasta rekrytointiyhteyshenkilö Lauri Friman, toimialajohtaja Tanja Paloluoto ja toimitusjohtaja Mika Marttila. WinNovasta palveluasiantuntijat Maarit Nieminen ja Niina Tuomola. (Kuva: WinNova)

Hyvästä yhteistyöstä hyötyvät kaikki

Osuuskauppa Keula kannustaa omaa henkilöstöään kehittämään itseään aktiivisesti. Tiivis yhteistyö WinNovan kanssa tarjoaa tähän hyvät työkalut.

– Tuomme tietoisuutta Keulan henkilökunnalle niistä mahdollisuuksista, joita meillä on heille tarjota. Meillä on esimerkiksi mahdollista lisäkouluttaa itseään aikuis- ja täydennyskoulutusten kautta, suorittaa ammatti- ja erikoisammattitutkintoja tai erilaisia passeja ja lupakortteja, Nieminen kertoo.

– Olemme saaneetkin toiminnan hyvin käyntiin. Olemme keskustelleet Keulan henkilökunnalle järjestettävistä koulutuksista laaja-alaisesti. Onhan tämä myös taloudellisesti järkevä ratkaisu, kun me olemme koulutusalan ammattilaisina tässä lähellä.

Opiskelumaailma on muuttunut digiajan murroksen myötä. Mennyt kevät heilautti kehityksen kerralla eteenpäin isoin askelin.

– Teimme maaliskuussa todella ison digiloikan oppimisympäristössä. Otimme aktiiviseen käyttöön muun muassa verkkokurssit ja erilaiset opetusvideot. Onneksemme meille oli jo valmiina hyvä oppimisalusta, jonka saimme nyt maksimaaliseen hyötykäyttöön. Osa käytännöistä jäi pysyvästi meidän arkeemme.

Nieminen nauttii työnsä vaihtelevuudesta ja päivittäisistä kohtaamisista opiskelijoiden kanssa.

Kohtaamiset ovat työn suola

Nieminen tervehtii käytävällä luokkahuoneeseen suuntaavia opiskelijoita. Kaikesta näkee, että hän viihtyy työssään. Alun alkaen hän opiskeli Jyväskylässä yliopistossa kieliä, pääaineenaan venäjä.

– 1990-luvun alussa kiersin muutaman vuoden Rauman kouluissa tehden sijaisuuksia kielten opettajana. Silloin päätin, ettei minusta tule koskaan opettajaa. Ajan myötä kävi kuitenkin toisin, enkä ole katunut hetkeäkään, Nieminen naurahtaa.

Hän kouluttautui myöhemmin kaupalliselle alalle, toimi yrittäjänä sekä työskenteli eri asiantuntijatehtävissä Oras Oy:ssä, kunnes oli aika palata opetustehtäviin. Nieminen on työskennellyt päätoimisesti WinNovassa vuoden 2019 elokuusta lähtien.

– Työstäni tekee mielekkään se, että jokainen päivä on erilainen. Saan työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja olla tiiviisti mukana opiskelijoiden arjessa. Myös työn itsenäisyys on minulle mieleen, sillä saamme suunnitella opetuksen toteutuksen omalla tavallamme.

Meri ja Onni-koiran kanssa ulkoilu ovat lähellä Niemisen sydäntä.

Vapaa-ajallaan veneilyn, mökkeilyn ja puutarhanhoidon sekä koiran kanssa lenkkeilyn parissa viihtyvä Nieminen tunnustautuu ahkeraksi keskittäjäksi. Bonus-kortti on arjessa aktiivisessa käytössä.

– Prismassa teemme keskimäärin kerran viikossa isommat ostokset. S-market Kehätie on meidän lähikauppamme, joten sieltä hankimme laajoista valikoimista täydennyksiä. Ja autot tankataan aina ABC:lla, Nieminen hymyilee.

Nieminen kannustaa oppimaan rohkeasti uutta.