Keulahahmo Timo Hännikäinen: ”Toimitusvarmuuden oltava korkealla tasolla."

Timo Hännikäinen on Rauman Keskus-apteekin uusi apteekkari.

Rauman Keskus-Apteekki sai uuden apteekkarin elokuun loppupuolella, kun Timo Hännikäinen tarttui perinteikkään paikallisen apteekkitoiminnan ruoriin. Pitkän linjan ammattilainen saapui kanaalikaupunkiin toiselta puolelta Suomea Imatralta.

– Apteekkitoiminta on matalan kynnyksen terveydenhuoltoa, jossa ihmisten kohtaaminen on tärkeässä roolissa. Pidän tässä työssä asiakaspalvelusta ja osaavasta henkilöstöstä. Hyvässä apteekkipalvelussa korostuu vahva tietotaito lääkeneuvonnassa, jotta osaamme auttaa asiakkaita kaikissa heidän tarpeissaan, Hännikäinen kertoo.

Vuonna 1993 proviisoriksi valmistunut tamperelaislähtöinen mies työskenteli 17 vuotta pääkaupunkiseudulla lääketeollisuudessa, kunnes siirtyi Kainuuseen Hyrynsalmelle apteekkariksi vuonna 2014. Kolmen vuoden jälkeen tie vei isompaan apteekkiin Imatralle.

– Aika Hyrynsalmella oli hienoa ja opettavaista, sillä kyseessä oli pieni maaseutuapteekki. Olin asunut vuodesta 1986 pääkaupunkiseudulla, joten ympäristö oli hyvin erilainen. Pidin myös ajasta Imatralla, mutta koen, että Rauma on nyt se viimeinen apteekki, eli tarkoitus on jäädä tänne pysyvästi.

Hännikäisen äiti työskenteli aikanaan apteekissa, mutta lopullisen innostuksen alalle hän sai armeijassa.

– En siinä vaiheessa oikein vielä tiennyt, että mitä haluan. Armeijakaverini oli valmistunut Farmasiasta, ja hän kertoi minulle alasta. Ajattelin, että haetaan sinne ja tällä tiellä ollaan.

Sähköiset reseptit helpottavat kaikkien arkea, sillä nyt tarvittavat tiedot löytyvät helposti yhdestä paikasta.

Vapaan kaupan tuotteista Bonuksen talteen

Reilun kuuden vuoden aikana maailma on muuttunut monin tavoin. Kehitys näkyy myös apteekkien toiminnoissa.

– Moni asia menee eteenpäin, mutta perustyö pysyy samana. Toimitusvarmuuden on oltava aina korkealla tasolla. Yksi isoimmista muutoksista on sähköisten reseptien käyttöönotto. Se helpottaa meidän ja asiakkaiden arkea, kun kaikki tiedot löytyvät helposti, Hännikäinen painottaa.

Rauman Keskus-Apteekki on Osuuskauppa Keulan Bonus-partneri. Yhteistyö on kestänyt jo toistakymmentä vuotta ja jatkuu edelleen tiiviinä.

– Meiltä saa vapaan kaupan tuotteista Bonusta. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi sidetarvikkeet, vitamiinit ja erilaiset elintarvikkeet. Käytännössä kaikesta muusta saa siis Bonusta paitsi lääkkeistä.

Keskus-Apteekki on Keulan Bonus-partneri. Hännikäinen kehuu yhteistyötä toimivaksi.

Vaikka Hännikäinen on ehtinyt asua ja työskennellä Raumalla vasta muutaman viikon, on hän havainnut osuuskaupan merkityksen alueella.

– Keula on iso ja tärkeä toimija Rauman seudulla. Yhteistyömme toimii hyvin, ja olen ollut todella tyytyväinen tähän toimintatapaan, Hännikäinen kiittelee.

– Keskitän itse ostokseni osuuskaupan palveluihin. Käytän vihreää korttia aktiivisesti. Hyödynnän paljon Prisman palveluita, tankkaan ABC-asemilla ja Kalliokadun Sale on minun lähikauppani.

Golf on lähellä Hännikäisen sydäntä. Mies on tutustunut viheriöihin eri puolilla maailmaa.

Liikunnalla iso rooli arjessa

Hännikäinen toimii edelleen myös Imatralla Vuoksenniskan apteekkarina, mutta ajatuksena on, että kyseinen toimipiste siirtyisi uuden apteekkarin haltuun viimeistään ensi keväänä. Uusi kotikaupunki on tehnyt mieheen vaikutuksen.

– Rauma tuntuu todella viihtyisältä kaupungilta. Etenkin Vanha Rauma on erittäin kaunis ja idyllinen. Tykkään kuljeskella siellä ja käydä kahviloissa, Hännikäinen hymyilee.

Vapaa-ajallaan hän suuntaa golf-kentille. Vuosien aikana mies on tehnyt golf-matkoja muun muassa Espanjaan, Dubaihin ja Skotlantiin.

– Olen liikunnan monikuluttaja ja harrastan urheilua keskimäärin 5-7 kertaa viikossa. Golf-kenttien lisäksi viihdyn kuntosalilla, ryhmäliikuntatunneilla ja talvisin hiihtoladuilla. Vielä en ole ehtinyt etsiä Raumalta sitä niin sanottua omaa saliani, mutta eiköhän se tässä lähiaikoina löydy.

Apteekkitoiminta on matalan kynnyksen terveydenhuoltoa, jossa ihmisten kohtaaminen on tärkeässä roolissa.

Vuosi on kääntynyt jo kohti syksyä. Korona ei ole vielä laantunut, mutta samaan aikaan valmistaudutaan erilaisiin kausi-influenssoihin.

– Tervetuloa Rauman suurimpaan apteekkiin eli Keskus-Apteekkiin palveltavaksi. Tulemme varmasti kehittämään toimintaamme parantaaksemme entisestään hyvää asiakaspalveluamme. Ajatuksena on laajentaa muun muassa aukioloaikoja, jotta pystymme palvelemaan raumalaiset mahdollisimman hyvin, Hännikäinen sanoo.

Tutustu Rauman Keskus-Apteekkiin tarkemmin täällä.