Keulahahmo: Tommi Salonen

Tommi Salonen viihtyy S-market Kortelan iloisessa ympäristössä.

Jokainen meistä ansaitsee hymyn jokaiseen päivään. Yksi varma tapa saada iloisuus tarttumaan on käydä ostoksilla S-market Kortelassa. Hyllyjen välistä löytyy Tommi Salonen, jonka vilpitön hymy pyyhkii hetkessä kaikki huolet.

– Hymyilen aina kun näen asiakkaan tai työkaverin. Olen onnellinen ja älykäs nuori mies, jolla on sydän paikallaan, Tommi sanoo taputtaen rintaansa.

Tommi on yksi Osuuskauppa Keulan työllistämistä iloisista asiakaspalvelijoista. Hän on viihtynyt Kortelassa jo vuodesta 2012 alkaen.

– Haimme tätä paikkaa Toimintakeskus Toimelan kautta. Tulin itse käymään täällä ja kysyin, että tarvittaisiinko täällä reippaita apukäsiä. Saman tien sanottiin, että tervetuloa.

Viimeisen seitsemän vuoden aikana Tommista on tullut tärkeä osa Kortelan S-marketin henkilökuntaa. Työnteolla hän saa mielekästä sisältöä arkeensa.

– Halusin mukaan työyhteisöön. Kiitos Keulalle, että pääsin, sillä viihdyn täällä. Minulla on töissä parhaat kaverit, saan palvella asiakkaita ja syödä hyvää ruokaa ABC:n lounaalla.

Tommi on ahkera tekemään kehitysehdotuksia. Hänelle tulee usein mieleen uusia ideoita, joita hän ehdottaa esimiehelleen.

Ylpeä tarkasta työstään

Tommi hyllyttää teollisia elintarvikkeita neljänä päivänä viikossa. Yhden päivän viikosta hän työskentelee Toimintakeskus Toimelassa.

– Ihan jokaisena aamuna on kiva tulla tänne töihin. Kun kauppa viime syksynä uudistettiin, tänne tuli paljon uusia tuotteita ja se on tehnyt tästä työstä vielä entistäkin mukavampaa, Tommi kertoo.

Viihtyisän työympäristön takaavat myös asiakkaat ja työkaverit.

– Saan asiakkailta hyvää palautetta siitä, että hyllyt ovat siistit. Autan heitä etsimään tavaroita. Asiakkaista on tullut minulle hyviä tuttuja ja me juttelemme aina muutakin kuin vain työhön liittyviä asioita.

Tommin hyväntuulisuus tarttuu hetkessä. Hän hymyilee yhtä lailla asiakkaille kuin työkavereillekin.

– Myös työkaverit ovat aivan mainioita. Meillä ei ole mitään ongelmaa, vaan pelkästään iloista meininkiä. Sekä entiset että nykyiset työkaverit ovat minun kavereitani.

Työkaverit kehuvat oma-aloitteisen Tommin tekevän todella tarkkaa ja huolellista työtä. Miehen suosikkityötehtävä löytyy helposti.

– Tykkään hyllyttää juomaosastoa. Siinä saa laittaa tavaroita hyvin näkyville ja selkeään järjestykseen niin, että asiakkaiden on helppo löytää tarvitsemansa. Se on minun ylpeyden aiheeni.

Asiakkaiden kanssa vaihdellaan hyllyjen välissä kuulumisia. Kuvassa Tommin kanssa keskustelee Timo Viskari.

Haaveena laulaa isolla lavalla

Kun Tommin työpäivä tulee päätökseen, riittää miehellä menoja. Hän käy diskossa yhdessä kihlattunsa kanssa ja harrastaa sählyä, jalkapalloa sekä joogaa.

Yksi asia, mikä nousee isoksi puheenaiheeksi monen asiakkaan kanssa on Tommin suurin intohimo eli jääkiekko.

– Olen Lukko-fani ja käyn katsomassa kaikki kotipelit. Siellä kaksi tärkeintä asiaa ovat tunnelma, jossa koko yleisö on mukana, ja se että meillä on tiivis porukka, joka kannustaa loppuun asti.

Juomaosasto on Tommin ylpeyden aihe.

Tommi on myös laulumiehiä, sillä hän laulaa vanhaa iskelmää ja poppia soittavassa Sampun poppoo -nimisessä bändissä.

– Musiikki on minun sydämessäni. Käyn paljon keikoilla katsojana ja laulajana. Haaveenani on päästä joskus tähtiartistiksi isolle lavalla. Silloin saan näyttää kaikille, mistä on tehty Salosen Tommi.

Meillä Osuuskauppa Keulassa jokainen työntekijä on aivan erityisen ihana ja yksilöllinen asiakaspalvelija. Meiltä löytyy töitä kaikenlaisille tekijöille. Kiitos kun ymmärrät, että yhdessä olemme enemmän. Olemme täällä sinua varten.

Arnoldsin munkit on Tommilta vielä testaamatta, mutta asia kuulemma korjaantuu lähiaikoina.