Keulahahmo Toni Aro-Heinilä luotsaa modernia S-market Laitilaa

Laitilassa on laitettu paremmaksi. Toni Aro-Heinilä toivottaa asiakkaat tervetulleiksi uudistuneeseen Laitilan liikekeskukseen.

Kuten kyltit S-marketin myymälässä kertovat, laittaa Osuuskauppa Keula Laitilassa paremmaksi. Syksyn aikana on koko Laitilan liikekeskuksessa tehty täysmittaista uudistusta, jonka myötä muun muassa tilankäyttö ja energiatehokkuus paranevat.

– Kaikki tämä tehdään asiakkaita varten. Ensisijaisena tavoitteenamme on kyetä vastaamaan heidän toiveisiinsa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä haluamme heidän palaavan tyytyväisinä S-marketiin aina uudelleen. Isossa kuvassa haluamme olla ruokakauppana selkeästi alueen suurin ja laajin, marketpäällikkö Toni Aro-Heinilä taustoittaa.

– Olemme panostaneet jo palveluun, kuten esimerkiksi siihen, että asiakkaat saavat palvelua kassan lisäksi myös hyllyjen väleissä. Palvelun tulee olla ennen kaikkea laadukasta ja asiakasta auttavaa, eikä vain sitä, että asiakas opastetaan oikean tuotteen luokse.

Oman esimerkin kautta – on ohjenuora, jota Aro-Heinilä pitää tärkeänä. Tässä hän asentaa uusia hyllyjä.

Laitilan liikekeskuksen uudistus alkoi elokuussa ja se valmistuu loppuvuoden 2021 aikana.

– S-marketin myymälätila kasvaa usealla sadalla neliöllä ja käytössämme on uudet kylmäkoneet ja hyllyt. Uusimme ja laajennamme myös valikoimiamme entistä tarkemmin juuri meidän asiakkaidemme mieltymyksiin ja tarpeisiin sopivaksi.

Uudet pikakassat helpottavat nopeampaa asiointia. Ruuan noutopisteeseen saadaan lisäpalveluna kätevät noutolokerikot. Myös ravintolapalvelut kasvavat merkittävästi.

– Monipuolisesti palveleva iso ruokatori yhdistyy uudistuneen Hesburgerin ravintola-alueen kanssa. Ruokatorin uudelta paistopisteeltä saa päivittäin tuoretta leipää ja leivonnaisia. Myös palvelutiskiä suurennetaan merkittävästi ja sen yhteydessa olevalla ravintola-alueella on mahdollista nauttia esimerkiksi Kivikylän-lounasta.

Laitilan liikekeskus on myös paikallisten asukkaiden kohtaamispaikka.

Hyvät opit talteen ja käyttöön

Raumalainen Aro-Heinilä on työskennellyt Laitilan S-marketissa päällikkönä noin kahden ja puolen vuoden ajan. Ennen tätä hän työskenteli Rauman Prisman elintarvikeosastolla apulaismyyntipäällikkönä.

– Sain vuonna 2019 hienon tilaisuuden edetä urallani, kun minulle tarjottiin tätä marketpäällikön tehtävää. Tässä työssä saan entistä enemmän vastuuta, saan näyttää omaa osaamistani ja voin tietyllä tapaa toteuttaa omia visioitaan siitä, miten asioita kannattaa tehdä, Aro-Heinilä kertoo.

Osuuskauppa Keulaan hänen tiensä toi aikanaan kesätyö, kun tuolloin 16-vuotias Aro-Heinilä työskenteli kesän 2004 Rauman Prisman pullojen lajittelussa. Kolme vuotta myöhemmin hän sai tuolloin vastavalmistuneesta uudesta Prismasta vakituisen työpaikan.

– Alussa tein monipuolisesti erilaisia tehtäviä, jonka jälkeen olin muutaman vuoden teollisten tuotteiden ryhmävastaavana. Kävin S-ryhmän esimieskoulutuksen vuonna 2014 ja siirryin apulaismyyntipäälliköksi Päivi Kuisminin avuksi.

– Päivi on ollut minulle sellainen henkilö, josta on ollut isoin apu omalla urallani. Sain nähdä hänen tapansa tehdä töitä ja osa niistä on jäänyt työskentelyyni niin, että toteutan tiettyjä juttuja samalla tavalla. Hyvät asiat kannattaa ottaa talteen kokeneemmilta tekijöiltä.

S-marketin myymälätila kasvaa usealla sadalla neliöllä. Käytössä on muun muassa uudet kylmäkoneet ja hyllyt.

Oman esimerkin kautta

Ahkeran Aro-Heinilän ura on ollut nousujohteinen. Tie kesätöistä tuoteryhmävastaavaksi ja siitä edelleen apulaismyyntipäällikön tehtävästä marketpäälliköksi vei vain 15 vuotta.

– Keulassa kannustetaan kehittämään omaa osaamista ja pyrkimään eteenpäin talon sisällä jos vain omaa halua löytyy. Kun uusia paikkoja avautuu, tulee näyttää oma kiinnostuksensa ja halunsa uuteen tehtävään. Olen itse pyrkinyt ja päässyt eteenpäin, Aro-Heinilä muistuttaa.

– Keulassa on aina pidetty huolta henkilökunnasta. Muistan hyvin, että jo kesätöissä ollessani kaikki otettiin hyvin huomioon. Näistä asioista olen halunnut pitää kiinni myös marketpäällikkönä.

Aro-Heinilä painottaa, että henkilökunnasta huolehtiminen on yksi marketpäällikön tärkeistä tehtävistä.

Aro-Heinilän työpäivät saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia. Tämä, kuten myös jatkuva uuden oppiminen, tekevät työstä mielekästä. Johtamisessa korostuvat yhdessä tekeminen ja oma esimerkki.

– Meillä on Laitilassa sitoutunut henkilöstö. Pidän tärkeänä, että kohtelen kaikkia tasapuolisesti. Pyrin myös tekemään itse mahdollisimman paljon myymälätöitä, sillä en halua vain sanella täältä toimistolta, miten mikäkin asia pitäisi tehdä.

Noin 30 kilometrin ajomatka Rauman ja Laitilan välillä toimii sekä hyvänä työpäivään valmistautumisena että ajatusten siirtämisenä vapaa-aikaan. Kotona hänellä riittääkin omat vipinät, sillä vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti lasten kanssa touhutessa ja jääkiekkokatsomossa.

– 5-vuotiaan poikani ja 3-vuotiaan tyttäreni kanssa leikkiminen vaatii oman aikansa ja energiansa. Tämän lisäksi tulee toisinaan käytyä salilla. Pyrin käymään myös mahdollisimman paljon Lukon kotipeleissä, joita on tullut seurattua jo ihan lapsuudesta asti. Viime kevään mestaruus oli hieno hetki, Aro-Heinilä hymyilee.