#Keulahahmo Harri Natunen

Harri Natunen muistuttaa, että kun kokonaisuus toimii, se palkitsee pitkässä juoksussa.

Rauman Kaupunginteatterilla on takanaan ennätysvuosi. Vuonna 2018 näytelmiä kävi katsomossa peräti 42 364 katsojaa. Esitykset täyttyivät 90,6 -prosenttisesti, mikä on valtakunnallisestikin kova lukema.

– Kaikkihan lähtee ohjelmistosta ja koko joukkueen tekemisestä. Jokaisen osa-alueen täytyy toimia kuten on suunniteltu. Kun kokonaisuus toimii, palkitsee se pitkässä juoksussa, Rauman Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Harri Natunen pohtii.

– Tämä uusi vuosikin on lähtenyt todella hienosti käyntiin. Töitä pitää tehdä kuitenkin edelleen ahkerasti. Kaikki toiminnot pohjaavat aina asiakaskokemukseen.

Hyvä ja vaihteleva tarjonta takaavat laadukasta viihdettä. Katsojat pääsevät nauttimaan niin komediasta, draamasta kuin musiikistakin.

– Meidän strategiaamme on kirjattu, että kotimaisella näytelmäkirjallisuudella tulee olemaan iso rooli. Myös paikallisuus näkyy vahvasti, sillä tulemme tuottamaan Rauma-yhteisöstä aiheita ja olemaan nimenomaan raumalainen teatteri.

Rauman Kaupunginteatteri pyrkii olemaan nimenomaan raumalainen teatteri.

Elämyksiä Keulan asiakasomistajille

Paikallisuutta vahvistavat omalta osaltaan myös yhteistyökumppanit. Osuuskauppa Keula ja Rauman Kaupunginteatteri tekevät tiivistä yhteistyötä.

– Yhteistyökumppanit ovat äärimmäisen tärkeitä sidosryhmiä. Jokaisella on oman tyyppinen roolinsa, ja kumppanuuden tulee tarjota lisäarvoa molemmille osapuolille. Sparraamme toisiamme ja mietimme uusia tapoja tehdä yhteisiä juttuja, Natunen kertoo.

Keulan ja teatterin yhteistyössä lisäarvoa tuotetaan ennen kaikkea Osuuskauppa Keulan asiakasomistajille.

– Meillä on noin 40 asiakasomistajanäytöstä vuodessa. Tämän lisäksi meillä on ennakkonäytökset, jotka on suunnattu asiakasomistajille. He saavat lipun huomattavan edulliseen hintaan ja lisäksi väliajalla on tarjolla munkkikahvit.

S-Etukortilla saa etunäytöksiksi merkityistä teatteriesityksistä alennuksen.

– Keulan tavoittavuus on todella iso. Jos lasketaan ennakkonäytökset mukaan, niin meillä on teatterissa noin 3000 S-Etukortin käyttökertaa vuodessa. Tässä toteutuu hienolla tavalla molemminpuolinen yhteistyö - Keula tarjoaa edun ja me saamme mahdollisesti uusia teatterin ystäviä.

Keulan ja Kaupunginteatterin yhteistyössä lisäarvoa tuotetaan ennen kaikkea Keulan asiakasomistajille.

Savolaisuus syvällä sydämessä

Natunen kehuu Raumaa vahvaksi teatterikaupungiksi. Hän muistuttaa, että teatterin tulee tarjota joka kerta elämys.

– Jotkin näytelmät, kuten esimerkiksi juuri ensi-iltansa saanut Tarkastaja tulee herättää ajattelemaan asioita syvemmin ja miettimään omaa suhtautumistaan asioihin. Toiset näytelmät taas tarjoavat arjesta irtaantumisen huumorin kautta, Natunen sanoo.

Raumalle Natunen muutti 19 vuotta sitten Enonkoskelta. Hän ei sano raumalaistuneensa täysin, mutta kokee kanaalikaupungin jo kodikseen.

– Viihdyn täällä erinomaisesti ja Rauma on minulle kotikaupunki, mutta en usko, että savolaisuus lähtee miehestä koskaan.

Siinä missä monille teatteri tarjoaa vastapainoa kiireiselle arjelle, hakee teatterin toimitusjohtaja oman irtaantumisensa useimmiten vihreältä veralta golf-mailan varresta.

– Liikun paljon. Talvella minut löytää TRX-tunneilta tai lentopallokentältä, mutta kesällä postinikin tulee golf-kentälle. Siinä ensimmäisen ja viimeisen lyönnin välissä fokus on täysin itse pelissä ja ajatukset irti kaikesta muusta.

Enonkoskelta kotoisin oleva Natunen kokee Rauman kodikseen.

Yksi Osuuskauppa Keulan ja Rauman Kaupunginteatterin yhteistyön muoto on käynnissä helmikuun loppuun asti. Kun liityt viimeistään 28.2.2019 Osuuskauppa Keulan asiakasomistajaksi ja maksat 100 euron hintaisen jäsenmaksun kerralla, saat peräti 50 euron lahjakortin Rauman Kaupunginteatteriin. Pääjäsenyyden tulee olla Keulassa.

Liittyä voit palvelupisteillämme, katso lisää täältä.

S-etunäytöksiksi merkityissä esityksissä S-Etukortilla 2 euron alennus / lippu. Alennuksen saa myös eläkeläisten, työttömien, opiskelijoiden ja lasten lipuista. Max. 2 lippua / S-Etukortti. Alennus ei koske ryhmävarauksia, teatterin laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

Tutustu Rauman Kaupunginteatterin ohjelmistoon tästä.