#Keulahahmo: Sami Pihlajaniemi

Sami Pihlajaniemi toivottaa vieraat tervetulleeksi Vanhan Rauman idylliin.

Amarillon terassilla riittää vipinää. Lounastajat nauttivat kesäisestä säästä ja Vanhan Rauman ainutlaatuisesta idyllistä.

- Terassimme on keskeisellä paikalla kaupunkia. Tässä on mukava pysähtyä nauttimaan virvokkeita ja ruokaa joko lounasaikaan tai a'la carte -listalta, Amarillon ravintolapäällikkö Sami Pihlajaniemi kertoo.

Amarillon terassi on osittain katettu, joten terassilla viihtyy säällä kuin säällä. Viileämmällä ilmalla terassilämmittimet pitävät asiakkaat lämpiminä. Sami kuvailee tunnelmaa keski-eurooppalaiseksi.

- Vaikka itse sanonkin, niin meillä on mielestäni kaupungin parhaat drinkit. Keitämme täällä itse kaikki siirapit ja myös mehut puristamme itse.

Heinäkuu on keskustassa vilkas. Pitsiviikolla Vanhan Rauman kadut on suljettu autoliikenteeltä ja kadut täyttyvät jalankulkijoista. Markkina-alueen keskipisteessä sijaitsevassa Amarillossa asiakkaita palvellaan kokonaisvaltaisesti.

- Monesti näkee terassilla turisteja tutkiskelemassa kaupungin karttaa. Me paikallisina asiakaspalvelijoina pystymme antamaan heille vinkkiä, että mihin paikkoihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Jalkapallo on aina ollut iso osa Pihlajaniemen elämää.

Yksilöllinen palvelu luo elämyksiä

Samille tuli toukokuussa täyteen kymmenen vuotta Osuuskauppa Keulan palveluksessa. Hän aloitti tuolloin ravintolapäällikkönä Amarilloa edeltäneessä Rossossa.

- Nautin asiakkaiden kanssa työskentelystä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Lisäksi minulle on tärkeää, että teemme asioita tietyllä tasolla. Olen sen verran kilpailuhenkinen, että saan siitä hyvää fiilistä, kun kaikki jutut on tehty viimeisen päälle hyvin.

Ravintolamaailma on muuttunut kymmenen vuoden aikana. Yksi muutos on se, että nykyään ruoka valmistetaan alusta loppuun itse ravintolan keittiössä.

- Uusimmassa listassa on esimerkiksi ylikypsää porsasta. Se tulee meille raakana ja me valmistamme sen maustamisineen täällä. On hienoa, että ihmiset haluavat enemmän elämyksiä ja nautintoja. Me haluamme tuottaa yksilöllistä palvelua ja sitä kautta hienoja kokemuksia.

Amarillossa keittiössä ruoka valmistetaan alusta loppuun itse.

Veri vetää vihreälle veralle

Vapaa-ajallaan kolmen lapsen isä harrastaa jalkapalloa. Pihlajaniemi on mukana Pallo-Iirojen hallituksessa ja toiminut jo vuosia juniorivalmennuksessa.

- Olen itse pelannut jalkapalloa käytännössä koko elämäni. Huomasin jossain vaiheessa, että veri vetää kentälle ja kentän laidalle. Urheilu on oma maailmansa ja on mahtava työskennellä lasten kanssa. On palkitsevaa, kun näkee heidän kehittyvän ja oppivan jatkuvasti uusia asioita.

Osuuskauppa Keula tukee seudun lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta. Pallo-Iirot on yksi yhteistyöseuroista ja tulevaan syksyyn on myös suunnitteilla asiakasomistajaperheiden tapahtumaa supersuositussa Iirolandiassa.