#Keulahahmo: Sinikka Kelhä

Kaikki Keulan asiakasomistajat pääsevät vaikuttamaan edustajiston vaaleissa, Sinikka Kelhä kertoo.

Vanhan Rauman kadut kylpevät maaliskuisen pakkaspäivän valossa. Erään vanhan rakennuksen oven avaa asianajaja, varatuomari Sinikka Kelhä. Asianajajan työt Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella vievät ison osan Kelhän ajasta.

Lisäksi luottamustoimet Suomen Asianajajaliiton hallituksessa sekä puheenjohtajan tehtävä Osuuskauppa Keulan hallintoneuvostossa haukkaavat oman palansa Kelhän kalenterista. Hallintoneuvoston tehtävä on muun muassa valvoa osuuskaupan liiketoimintaa, vahvistaa strategia sekä valita hallitus ja toimitusjohtaja.

Osuuskauppa Keulan edustajiston vaalit 8.-21.3.2018

Hallintoneuvoston valitsee puolestaan osuuskaupan edustajisto. Osuuskauppa Keulan edustajiston vaalit käydään 8.-21.3.2018 ja kaikilla asiakasomistajilla on vaaleissa yksi ääni.

- Keula on alueellisesti merkittävä toimija isona työllistäjänä, yhteiskuntavastuun kantajana ja näkyvänä yhteistyökumppanina joka on monessa mukana, sanoo Sinikka Kelhä. Tässä mielessä edustajistovaalit on tärkeä vaikuttamismahdollisuus kaikille asiakasomistajille, Kelhä jatkaa.

Sinikka Kelhä viettää vapaa-aikansa hevosten parissa.

Vapaa-aika kuluu hevosten parissa

Jos ovat Sinikka Kelhän työpäivät kiireisiä, niin vapaa-ajalla miltei kaiken huomion vievät hevoset ja ratsastusurheilu.

- Olen ratsastanut nuoresta asti ja nyt vähän vanhemmalla iällä osallistunut myös kouluratsastuskilpailuihin, Kelhä sanoo.

- En ole kyllä ihan varma onko kilpaileminen se oma juttu, hän jatkaa.

Ratsastusseura Dressage Riders´ Team järjestää Raumalla Vanha-Lahden maneesissa valmennuksia ja tapahtumia.

- Monelle tulee yllätyksenä, että seurastamme on päädytty lajin EM-kisoihin asti sekä ammattilaiseksi Saksaan, Sinikka Kelhä kehaisee.

Vaikuttamalla vaaleissa, olet mukana rakentamassa parempaa kotiseutua.

Kaikki asiakasomistajat voivat äänestää

Edustajisto on asiakasomistajien edustaja osuuskaupan hallinnossa. Se tekee päätöksiä ja toimii äänitorvena, joka vie osuuskaupan johdolle asiakasomistajien kehitysajatuksia: ideoita ja toiveita kaupan palveluiden parantamiseksi.

- Kaikki Keulan asiakasomistajat pääsevät vaikuttamaan edustajiston vaaleissa, joten siinä on mahdollisuus olla mukana rakentamassa parempaa kotiseutua siltä osin, Sinikka Kelhä kuvailee.

Osuuskauppojen edustajisto on perinteisesti ollut hyvin asiakasomistajiensa näköinen. Siihen kuuluu niin kaupan kassoja, rakennusmiehiä, sairaanhoitajia, toimistotyöntekijöitä kuin ammattipoliitikkoja. Yhteistä kaikille on kiinnostus osuuskaupan asioihin.

- Edustajiston jäsenet tuovat kokouksiin kuulemiaan palautteita, kehitysideoita ja parannusehdotuksia omalta jäsenalueeltaan, kertoo Osuuskauppa Keulan hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinikka Kelhä.

Sinikka Kelhä rohkaisee kaikkia asiakasomistajia käyttämään ääntään neljän vuoden välein käytävissä vaaleissa, jotka ovat käynnissä 8.-21.3.2018.

Ratsastusseura Dressage Riders´ Team järjestää Raumalla Vanha-Lahden maneesissa valmennuksia ja tapahtumia.

Osuuskauppa Keulan edustajiston vaalit pidetään 8.3.-21.3.2018

Osuuskauppa Keulan omistavat yli 30 000 asiakasomistajaa.
Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat Osuuskauppa Keulalle edustajiston, joka käyttää omistajien ääntä sen hallinnossa.

Edustajisto on asiakasomistajien edustaja osuuskaupan hallinnossa.
Se tekee päätöksiä ja toimii äänitorvena, joka vie osuuskaupan johdolle asiakasomistajien kehitysajatuksia: ideoita ja toiveita kaupan palveluiden parantamiseksi.

Edustajisto valitsee hallintoneuvoston.
Hallintoneuvoston tehtävä on valvoa osuuskaupan liiketoimintaa ja päättää mm. toiminnan huomattavasta supistamisesta tai laajentamisesta, vahvistaa strategia sekä valita hallitus ja toimitusjohtaja.

Edustajisto vahvistaa osuuskaupan tilinpäätöksen.
Edustajisto päättää mitä taseen mahdollisesti osoittamalle ylijäämälle tehdään. Osuuskaupan edustajisto päättää myös mahdollisista sääntömuutoksista sekä fuusiohankkeista.

Vaaleissa valta on asiakasomistajilla.
Jokaisella osuuskaupan asiakasomistajalla on edustajistovaaleissa tasan yhtä monta ääntä: yksi. Äänestää voivat ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneet asiakasomistajat.