Äyhön Presson kotiruokalounas vetää väkeä

Ravintolapäällikkö Mirjami Telen kertoo kotiruokalounaan keräävän kiitosta.

Herkullisen tuoksun tavoittaa jo tuulikaapissa. Äyhön Pressossa on parhaillaan alkamassa lounasaika. Buffet-lounas on tarjolla arkisin klo 10.30-15.00 ja lauantaisin klo 11.00-14.30.

– Lounas on se meidän isoin juttumme, joka vetää ihmisiä päivästä toiseen. Meillä on neljän viikon kiertävä ruokalista, josta löytyy monipuolista ruokaa moneen makuun. Ketju suunnittelee listan ja toimittaa reseptiikan, mutta valmistamme ruoan itse, ravintolapäällikkö Mirjami Telen kertoo.

– Pääasiassa lounastajamme koostuvat työssäkäyvistä ja eläkeläisistä, mutta myös perheet käyvät yhdessä lounaalla. Tämä korostuu etenkin lauantaisin. Tässä on mukava viettää yhteistä aikaa hyvän lounaan parissa. Lapsille löytyy myös leikkipaikka.

Valoisat ja avarat tilat uusittiin joulukuussa 2017.

Buffet-kattaus on todella monipuolinen. Siitä voi jokainen kasata itselleen mieleisensä annoksen.

– Lämpimistä vaihtoehdoista, salaateista ja leivistä muodostuu terveellinen, hyvällä tavalla kotiruokamainen lounas. Ruoan mausta tuleekin asiakkailta paljon positiivista palautetta.

Äyhön Presson lounaalla on eläkeläisille oma alennuksensa. Eläkeläiset nauttivat herkullista kotiruokaa hintaan 8,50€. Lounaan normaali hinta on 9,90€.

– On tärkeää muistaa, että meillä saa lounaasta S-Etukortilla Bonusta. Lisäksi lounaasta saa leiman lounaspassiin, joka käy kaikissa Keulan ravintoloissa. Kymmenellä leimalla saa 12 euron arvoisen edun.

Kokonaisuudesta muodostuu terveellinen ja kotiruokamainen lounas.

Läheinen ja kotoisa kahvila

Lounaan lisäksi tarjolla on pizza- ja pastaruokia. Näitä herkkuja on tarjolla maanantaista lauantaihin klo 10.30 alkaen niin kauan kuin ravintola on auki. Arkisin ovet suljetaan klo 17.00 ja lauantaisin klo 16.00.

Lounasta tukee hyvin kahvilapalvelut, jotka ovat niin ikään asiakkaiden kovassa käytössä. Pressossa halutaan vaalia läheistä ja kotoista kahvilakulttuuria.

– Etenkin aamu- ja iltapäiväkahvien aikaan tässä käy paljon väkeä. Pressosta on muodostunut vakiopaikka muun muassa monille työporukoille kuten myös jo eläkkeellä oleville ryhmille. Samoja ihmisiä näkee yhtä lailla kahvilla kuin lounaallakin, Telen sanoo.

Telen pitää työstään. Hän on työskennellyt Keulan palveluksessa jo 21 vuoden ajan.

Kahvilatuotteet paistetaan ja viimeistellään paikan päällä omassa keittiössä. Näin ollen tarjolla on aina tuoretta syötävää.

– Meiltä löytyy esimerkiksi pullaa, sämpylää, ruisleipää, saaristolaisleipää ja croissanttia sekä smoothieta. Tämän lisäksi meiltä saa muun muassa lihapasteijoita ja kinkkujuustokolmioita.

Äyhön Presson tilat uudistettiin joulukuussa 2017. Valoisa ja avara tila on palvellut asiakkaitaan siis kohta jo kahden vuoden ajan.

– Tätä on kehuttu kaupungin hienoimmaksi lounaspaikaksi. Mielestäni tämä on sellainen kodinomainen. Tähän on myös helppo tulla, sillä meillä on iso parkkipaikka.

Pressossa on aina tarjolla tuoretta syötävää.

Kuin kotiin tulisi

Telen on pitkän linjan keulalainen, sillä hän tuli taloon jo vuonna 1998. Tuolloin työpaikka oli sama kuin nyt, mutta toimi silloin nimellä Prisma Café.

– Tulin aluksi neljän kuukauden työharjoitteluun. Sen jälkeen tuurasin ABC Kortelaan siirtynyttä päällikköä sen aikaa, kun uuden ravintolapäällikön haku oli käynnissä. Minut valittiin ravintolapäälliköksi vuonna 2005, Telen muistelee.

Äyhöltä tie vei uuteen Prismaan Porintielle vuonna 2007.

– Työskentelin kuusi vuotta Prisman Ravintolamaailman päällikkönä, jonka jälkeen tulin takaisin tähän Äyhölle. Kesällä tuli täyteen 21 vuotta Osuuskauppa Keulan palveluksessa.

Hyvä kahvi pelastaa päivän kuin päivän - Pressossa vaalitaan läheistä ja kotoista kahvilakulttuuria.

– Pidän työstäni, tänne tuleminen on kuin kotiin tulisi. Työni on monipuolista, sillä teen yhtä lailla niin sanottua suorittavaa työtä kuin toimistopuolen juttujakin.

Lounasta, kahvia, pizzaa, pastaa. Laajan palvelun Presso palvelee Äyhöllä iloisella asenteella.

– Haluan toivottaa kaikki nykyiset ja uudet asiakkaat tervetulleiksi. Meillä nautit päivän lounaan ja kahvitauot kiireettömässä ja rauhallisessa ympäristössä.

Presso Äyhö palvelee osoitteessa Äyhöjärventie 1, arkisin klo 8.00-17.00 ja lauantaisin 8.00-16.00. Sunnuntaisin suljettu. Lue lisää täältä.