Keula tarjoaa monipuolista kesätyökokemusta

Emma ja Mette viihtyvät sekä hyllykäytävillä että kassalla.

Osuuskauppa Keula on toimialueellaan merkittävä työllistäjä. Keulan palveluksessa työskentelee keskimäärin 500 henkilöä. Kesäaikaan eri toimipisteet työllistävät kesätyöntekijöitä yli 100 henkilöä ja Tutustu ja tienaa -nuoria noin 70.

Mette Henriksson, 18, ja Emma Junnila, 17, työskentelevät kesäkuun alusta elokuun loppuun S-market Kehätiellä. Rauman Lyseon lukiossa opiskelevien nuorten naisten suvi vierähtää työntouhussa, mutta se ei heitä haittaa, sillä he viihtyvät mielenkiintoisen työn parissa.

– Tykkään tästä työstä todella paljon. Pidän tavaroiden järjestelemisestä hyllyihin ja kassalla työskentelystä. Siinä saa olla tekemisessä mukavien asiakkaiden kanssa, Henriksson hymyilee.

Junnila on työkaverinsa kanssa samoilla linjoilla.

– Kassatyöskentely on erittäin mielekästä, sillä pidän ihmisten kanssa työskentelystä. Olen tehnyt aiemminkin asiakaspalvelutyötä. Järjestelmällisenä ihmisenä myös hyllyttäminen, hyllyjen siivoaminen ja kuorman purkaminen ovat minulle mieluista tekemistä, Junnila komppaa.

Monipuolinen työnkuva ja vaihtelevat työajat tekevät työstä mielekkään. Sekä Henriksson että Junnila tekevät vaihtelevasti aamu-, päivä- ja iltavuoroa.

– Kesätyöntekijätkin saavat S-Etukortilla henkilökunta-alennukset, joten se on kiva lisä, Henriksson huomauttaa.

Keulan eri toimipisteet työllistävät kesän aikana yli 100 kesätyöntekijää ja noin 70 Tutustu ja tienaa -nuorta.

Mukavaan yhteisöön palaa mielellään

Keula tarjoaa monipuolisia työtehtäviä eri toimipisteissään. Henrikssonilla ja Junnilalla on aiempaa kokemusta Keulassa työskentelystä.

– Olin ensimmäisen kerran Tutustu ja tienaa -viikolla Syväraumankadun Salessa. Siellä olin myös yhtenä kesänä hyllytystöissä. Tämän lisäksi olen ollut koulun TET-harjoittelussa Keulalla, Henriksson kertoo.

– Minä olen ollut hyllyttämässä muutamia kertoja S-market Äyhöllä ja taksvärkissä Lahdenkadun Salessa, Junnila jatkaa.

Henriksson ja Junnila ovat hyviä esimerkkejä siitä, että mukavaan työpaikkaan palaa mielellään uudestaankin. Naiset toteavat yhteen ääneen, että työskentely alalla on yksi tulevaisuuden vaihtoehdoista.

– Voin suositella Keulaa kesätyöpaikkana. Tässä hommassa on tärkeää, että tulee ihmisten kanssa toimeen ja on sosiaalinen sekä ahkera ja järjestelmällinen. Niillä pärjää jo pitkälle, Henriksson sanoo.

– Täältä saa hyvää kokemusta monenlaiseen työhön. Uskon, että moni tykästyy tähän työhön ja hakeutuu sitä kautta kaupan alalle, Junnila muistuttaa.

Myös työyhteisöllä on iso merkitys.

– Meillä on täällä todella hyvä ja hauska ilmapiiri. On nuorempia ja hieman vanhempia työntekijöitä, mutta kaikki otetaan tasapuolisesti huomioon ja kaikki tulevat keskenään hyvin toimeen. Joka kerta on mukava tulla töihin, Henriksson ja Junnila hymyilevät.

Mette ja Emma kertovat, että monipuoliseen työhön ja hyvään työporukkaan on aina mukava tulla.