Kortelasta palvelua kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä

Liikennemyymäläpäällikkö Maria Hyysalo kertoo työn hektisyyden ja yllätyksellisyyden tekevän jokaisesta päivästä mielenkiintoisen.

Valtatie 8 varrella Rauman Kortelassa sijaitseva ABC Liikenneasema ja S-market palvelevat asiakkaitaan 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Palveluvalikoimaa täydentää niin ikään kellon ympäri avoinna oleva Hesburger.

Kortelan tilat remontoitiin alkuvuodesta 2019. Liikennemyymäläpäällikkö Maria Hyysalo kertoo uusittujen noin 100 asiakaspaikan ravintolatilojen keränneen runsaasti kiitosta ja kehuja.

– Uudistetut tilat ovat nykyaikaiset sekä entistä avarammat ja valoisammat. Tummat värit vaihtuivat vaaleampiin ja keskellä ollut mökki poistettiin. Lisäksi kassatoiminnot ja niiden läpäisykyky kehittyivät. Suoralinjaisuus helpottaa asiakkaiden toimintaa, Hyysalo kiittelee.

S-market Kortela ei ole vain täydennyskauppa, sillä myymälästä löytyy laajalti päivittäiseen ruoanlaittoon tarvittavia tuotteita.

Arkisin ja viikonloppuisin voi lounasta nauttia ABC:n noutopöydästä. Eläkeläisille on lounaalla oma alennuksensa, sillä he syövät pari euroa halvemmalla. Myös á la carte -listan annokset ovat suosittuja.

– Tarjoamme kotiruokalounasta. Syyskuussa meille tuli myös kasvisvaihtoehto, jota löytyy lounaalta joka päivä. Lisäksi salaattipöydän tarjontaa on viime aikoina lisätty. Toive näistä on tullut asiakkailta ja on hienoa, että voimme vastata heidän toiveisiinsa.

Ruokatauolle pysähtyvät yhtä lailla työssäkäyvät ja vapaa-aikaansa viettävät. ABC ja S-market palvelevat myös kasitien vilkasta rekkaliikennettä.

– Meillä on hyvät ja isot parkkipaikat niin henkilöautoille kuin raskaallekin liikenteelle. Rekkakuskit kulkevat paljon öisin ja me olemme heille tärkeä pysähdyspaikka. Täältä löytyy heille myös ilmaiset suihku- ja saunatilat.

Valtatie 8 varrella sijaitseva ABC Liikenneasema ja S-market palvelevat asiakkaitaan 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

Kahvitauolle poikkeavat yllättyvät iloisesti, sillä ABC Kortelasta saa tätä nykyä myös Arnoldsin donitseja. Nämä herkut, kuten myös muut makeat ja suolaiset, valmistetaan omassa keittiössä.

– Arnoldsin donitseja nautitaan paljon tässä kahvin lomassa. Monet myös hakevat niitä isoja määriä kotiinvietäväksi, Hyysalo sanoo.

Alkuvuodesta 2019 uudistetut ravintolatilat ovat nykyaikaiset sekä entistä avarammat ja valoisammat.

Yllätyksellisyys ja hektisyys arjen suola ja sokeri

Uusittujen tilojen avaruus on tärkeää, sillä ravintolatilat pienenivät hieman remontin yhteydessä, kun S-marketin tiloja laajennettiin.

– S-marketin tiloja laajennettiin 700 neliöstä nykyiseen noin 900 neliöön. Samalla myös kaupan aukioloajat muuttuivat 24 tuntiin ja valikoimat laajenivat peräti 2000 artikkelilla, Hyysalo kertoo.

Valikoiman laajeneminen on kasvattanut S-market Kortelan asiakaskuntaa, joka muodostuu pääosin lähialueen asukkaista ja ohikulkumatkalla olevista. Vuorokauden ympäri avoimet ovet vetävät puoleensa ilta- ja yöostoksia tekeviä.

– Emme ole enää ainoastaan niin sanottu täydennyskauppa, vaan meiltä löytyy laajalti päivittäiseen ruoanlaittoon tarvittavia tuotteita. Tässä voi tehdä perusruokaostokset ja meillä käy paljon esimerkiksi lapsiperheitä ostoksilla. Pystymme palvelemaan myös ilta- ja yövuoroista tulevat työssäkäyvät, jotka voivat tehdä ostoksensa juuri silloin kun heille parhaiten sopii.

Arnoldsin donitseja voi nauttia vaikka kahvin lomassa tai hakea kotiinviemisiksi.

Hyysalo kertoo olevansa todella ylpeä toimipaikasta ja sen henkilökunnasta. Kortelassa puhalletaan vahvasti yhteen hiileen, jotta asiakkaat saavat aina mahdollisimman hyvää palvelua.

– Tämä työ on hektistä, eikä koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tulee eteen. Toisin sanoen parkkipaikalle voi koska tahansa tulla useampi bussilastillinen asiakkaita. Tässä työssä viihtyykin sellaiset henkilöt, jotka pitävät siitä, että asioita tapahtuu yllättäen. Joskus saattaa luonnollisesti olla kiire, mutta silloinkin on tärkeää muistaa huomioida kaikki asiakkaat.

Hyysalo on työskennellyt Osuuskauppa Keulan palveluksessa jo lähes 30 vuoden ajan. Hänen työsuhteensa alkoi vuonna 1990 tuolloin Äyhöjärventielle vastavalmistuneen Prisman kahviossa. Vuonna 2005 hän siirtyi Kortelaan.

– Viihdyn työssäni, sillä koskaan ei tiedä, mitä alkava päivä tuo tullessaan. Voin tehdä aamulla listan päivän töistä, mutta päivän päätteeksi saatan huomata, etten ole ehtinyt tehdä niistä kuin yhden tai kaksi. Asiat pitää vain osata laittaa kiireysjärjestykseen. Hektisyys ja yllätyksellisyys sopivat minulle, Hyysalo hymyilee.

ABC:n noutopöydästä voi nauttia monipuolista kotiruokalounasta. Valikoimasta löytyy myös kasvisvaihtoehto.

ABC Kortelan noutopöytälounas on tarjolla arkisin klo 10.30-15.00 ja viikonloppuisin klo 10.30-16.00. Á la carte -listan annoksien parissa herkutellaan päivittäin klo 10.00-22.00. ABC Kortela ja S-market Kortela palvelevat ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Katso lisää täältä.

Jokainen meistä ansaitsee hymyn jokaiseen päivään. Yksi varma tapa saada iloisuus tarttumaan on käydä ostoksilla S-market Kortelassa. Hyllyjen välistä löytyy Tommi Salonen, jonka vilpitön hymy pyyhkii hetkessä kaikki huolet. Tutustu #Keulahahmo Tommiin täällä.