Maija on ryhmäpäällikölle tärkeä tuki

Maija Vuoristo työskentelee S-market Äyhön apulaismarketpäällikkönä. Hän riisui suojamaskin kasvoiltaan valokuvauksen ajaksi.

Hyväntuulisuus on tunne, joka näkyy ja tarttuu. S-market Äyhön apulaismarketpäällikkö Maija Vuoristo opastaa asiakkaan oikeaan hyllyväliin ja oikean tuotteen luokse. Kiitos on vilpitön ja hymyt nousevat molempien kasvoille.

– Oman työni mielekkyys muodostuu siitä, kun asiat saadaan sujumaan niin kuin niiden on suunniteltukin sujuvan. On ensisijaisen tärkeää, että kaikilla on kivaa töissä ja jokainen saa tehdä itselleen mielekästä työtä. Tämä heijastuu suoraan vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa, Maija sanoo.

– Työssäni jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta ja toisinaan jotain yllättävääkin. On osattava olla joustava, sillä koskaan ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan. En tänäänkään aamulla töihin tullessani tiennyt, että palvelenko kassalla vai hyllytänkö tuotteita.

Maija on koulutukseltaan kokki ja restonomi. Hän on nähnyt Osuuskauppa Keulan palveluksessa myymälätyön lisäksi myös ravintolatoiminnan arkea, sillä hän työskenteli aiemmin Rauman Amarillossa tarjoilijana.

– Ennen tarjoilijan töitä olin pitopalvelu- ja kahvila-alalla. Minulle iski kuitenkin niin sanotusti ammattitauti, eli jauhoallergia, joten lähdin etsimään uutta suuntaa työuralle. Aloitin Amarillossa vapun aikaan vuonna 2013.

Ennen nykyistä työtään Maija työskenteli Rauman Amarillossa tarjoilijana.

Vau-elämykset osana arkea

Maija muistelee, että Amarillossa kaksi ensimmäistä viikkoa menivät niin sanotusti sumussa. Tuolloin hänellä ei ollut vielä aiempaa kokemusta ravintolan tarjoilijan työstä, joten kohtaamiset jännittivät.

– Muistan hyvin ensimmäisen, helatorstaita edeltävän Calienten. Tuntui siltä, että ihmisiä tulee ovista ja ikkunoista. Silloin ajattelin, etten enää ikinä tule takaisin töihin. Mutta niin vain menin ja kun siitä sitten rohkaistuin, niin tajusin, kuinka hienoa ravintolatyö oli, Maija hymyilee.

Vain vajaa puoli vuotta myöhemmin hänet nimitettiin Amarillon vuoropäälliköksi. Elokuussa 2018 oli aika suunnata kohti uutta, tosin Osuuskauppa Keulan sisällä. Maija siirtyi Amarillosta S-market Äyhölle. Kahden pienen pojan äiti halusi enemmän arkipäiviin painottuvan työn.

– Minulle avautui hieno mahdollisuus vaihtaa Keulan sisällä työstä toiseen. Itseäni kiinnosti paljon, miten asiat kaupassa tapahtuvat, eli esimerkiksi se, minkälaisen prosessin se vaatii, että leipä saadaan kaupan hyllyille.

– Alussa kaikki oli uutta ja koin jatkuvasti sellaisia vau-elämyksiä. Uuden tehtävän myötä minulle aukesi uusi maailma ja oma osaamiseni kehittyi koko ajan. Nykyään perehdytän uusia työntekijöitä ja saan seurata sivusta näitä samoja elämyksiä.

Kun jokainen viihtyy työssään, heijastuu iloisuus vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa.

Ajankohtainen rakentuu ennakkoon

Rooli on laajempi verrattuna moneen kollegaan, sillä Maijan esimies Emmi Palm työskentelee Keulassa ryhmäpäällikkönä, eli hänen vastuulleen kuuluvat sekä S-market Äyhön päällikön tehtävät että S-market ja Sale -ketjun ryhmäpäällikön tehtävät.

– Silloin kun Emmi tekee ryhmäpäällikön töitä, minä olen vastuussa toimipisteestämme ja kyseisen päivän toiminnasta. Huolehdin, että meillä on riittävästi ihmisiä kaikissa vuoroissa, hyllytän tavaraa ja olen kassalla, mutta saatan myös käydä täydentämässä käsidesipisteitä tai siivoamassa piha-aluetta, Maija kertoo.

– Seuraan, mitä kampanjoita on tulossa. Mietimme yhdessä Emmin kanssa, mitä asioita meidän tulisi kehittää, mitä ensi viikolla tapahtuu ja miten asiakastyytyväisyys pidetään korkealla.

  • ”Maija on minulle äärimmäisen tärkeä tuki. Hänellä on suuri rooli Äyhön S-marketin päivittäisen arjen läpiviemisessä. Maija on ihmisläheinen, ratkaisukeskeinen ja empaattinen, hän on myös hyvä antamaan palautetta.” – Emmi Palm, ryhmäpäällikkö, S-market Äyhö

Sitä mikä näkyy asiakkaille nyt ajankohtaisena, on valmisteltu jo usean kuukauden ajan.

– Sesonkeja mietitään ja tavaroita tilataan usein jo monia kuukausia ennakkoon. Käymme läpi viime vuoden kokemuksia ja suunnittelemme tulevaa tarvetta sen pohjalta. Tietyllä tapaa tämä vaatii siis hieman ennustajan taitoja.

Vaikka työ on tekijälleen mielekästä, mahtuu elämään paljon muutakin. Vastapainoa sisätyölle Maija hakee ulkoilmasta.

– Luonto, etenkin metsä, on minulle tärkeä asia. 10- ja 14-vuotiaiden poikieni kanssa käymme paljon retkillä. Näin talviaikaan laitamme sukset jalkaan ja suuntaamme suoraan takapihalta metsään. Pojat ovat tarmoa täynnä samalla kun minä mietin, että mahdanko selvitä takaisin, Maija naurahtaa.

Maija toivottaa asiakkaat tervetulleeksi S-market Äyhölle. Hän riisui suojamaskin kasvoiltaan valokuvauksen ajaksi.