Sale Kalliokatu palvelee kaupungin sydämessä

Myymäläpäällikkö Harri Partanen kehuu keskustaa energiseksi työskentely-ympäristöksi.

Keväinen aurinko suuntaa säteensä Kalliokadulle, kuten myös monen keskustassa työskentelevän askeleet. Tasainen ihmisvirta kulkee Salen ovista sisään ja ulos.

– Monella yrityksellä on keskustassa toimitilat, joten tästä haetaan paljon kevyttä lounasta ja pientä välipalaa. Olemme myös alueen asukkaiden lähikauppa, jossa voi tehdä täydennykset tai isommatkin ostokset, myymäläpäällikkö Harri Partanen kertoo.

Sale Kalliokatu avattiin maaliskuussa 2012. Kun Tarvontori ja siellä sijainnut S-market poistuivat keskustasta, oli uusi Sale odotettu asia.

– Saimme erittäin hyvän vastaanoton, ja positiivista palautetta saamme edelleen. Olemme pieni ja näppärä keskustakauppa, josta haetaan päivittäisiä elintarvikkeita. Meillä on helppo asioida, sillä ostokset saa tehtyä nopeasti.

Kalliokadulla voi tehdä isommat ostokset sekä täydennykset.

Hieman alle 300 neliön myymälätiloista löytyy noin 4000 päivittäistavara-artikkelia. Tuotevalikoima on suunniteltu palvelemaan alueen asiakasryhmien tarpeita.

– Olemme panostaneet niin sanottuun nopean evään tarjontaan. Meiltä löytyy laajalti esimerkiksi patonkeja, leipiä, smoothieita ja valmissalaatteja. Hankimme myös kassojen läheisyyteen isomman take away -kylmiön, jotta asioiminen olisi mahdollisimman jouhevaa.

Keskusta-alueen asiakaskunta on Partaselle erittäin tuttu, sillä ennen Sale Kalliokatua hän työskenteli Tarvontorin S-marketin marketpäällikkönä.

– Mielestäni keskusta on työympäristönä hyvällä tavalla energinen. Työssäkäyvien ja alueen asukkaiden lisäksi kesäaikaan asiakaskunnassa näkyy paljon turisteja, onhan Vanhan Rauman maailmanperintökohde tuossa aivan vieressä.

Henkilökunnalta saa tarvittaessa opastusta pikakassojen käytössä.

Pikakassoilla suuri käyttöprosentti

Keula on asentanut viime vuosina myymälöihinsä pikakassoja, jotka ovat keränneet runsaasti kiitosta niin asiakkailta kuin työntekijöiltäkin. Partanen kertoo, että jopa kolmannes Sale Kalliokadun asiakkaista hyödyntää nopean maksamisen mahdollisuutta.

– Pikakassojen tarkoitus on ennen kaikkea helpottaa ja nopeuttaa kaupassa käyntiä. Tämän tärkeys korostuu etenkin lyhyillä lounastauolla, Partanen muistuttaa.

– Pikakassoja käyttävät kaiken ikäiset. Asiakkaat ovat huomanneet, kuinka helppokäyttöisiä nämä ovat. Työntekijämme opastavat ja auttavat mielellään näiden kassojen toiminnoissa.

Sale Kalliokatu sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Partasen lisäksi Sale Kalliokadulla työskentelee eri vuoroissa yhteensä kahdeksan työntekijää.

– Meillä käy paljon iäkkäämpää väkeä, joille kauppareissu muodostaa yhden päivän tärkeistä sosiaalisista kohtaamisista. Täällä vaihdetaan paljon kuulumisia ja onkin tärkeää, että jokaiselle asiakkaalle on aikaa.

Vallitseva maailmantilanne on tuonut omat haasteensa myös kaupassakäyntiin. Osuuskauppa Keulan toimipisteissä huolehditaan tarkoin asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta.

– Olemme tehostaneet pintojen puhtauden ylläpitoa. Desinfioimme tasaisin välein esimerkiksi korit, kassat, maksupäätteet, ovenkahvat ja muut vastaavat pinnat, joissa on kontaktia, Partanen kertoo.

Lattiatarrat muistuttavat asiakkaita turvavälistä.

– Kassoiltamme löytyy muovipleksit ja lattiassa on tarrat, joissa pyydetään huomioimaan turvavälit. Lisäksi seiniltä löytyy kylttejä, joissa muistutetaan hyvästä käsihygieniasta ja oikeanlaisesta yskimisestä.

Myös Sale Kalliokadulla päivän ensimmäinen tunti, eli kello 7.00-8.00, on suunnattu ainoastaan riskiryhmään kuuluville.

– He voivat tällöin tehdä ostoksensa turvallisesti. Meillä on paljon uskollisia asiakkaita ja haluamme, että jokaisella on mahdollisuus käydä kaupassa tämän hetkisistä haasteista huolimatta.

Keskustassa työskentelevät hakevat Salesta esimerkiksi kevyttä lounasta ja pientä välipalaa.

Sale Kalliokatu palvelee arkisin klo 7.00-22.00, lauantaisin klo 8.00-22.00 ja sunnuntaisin klo 10.00-22.00.

Ota Keulan Salet seurantaan Facebookissa tästä.