Sale Lahdenkatu on tärkeä osa Syväraumaa

Johanna Sulo viihtyy kahden toimipisteen – Sale Lahdenkadun ja Sale Laitilan – myymäläpäällikkönä.

Syvärauman alueen asukkaille Sale Lahdenkatu on ollut jo vuosikymmeniä se tuttu lähikauppa, jossa tehdään ostokset ja tavataan tuttuja. Kuulumisten vaihtaminen asiakkaiden ja henkilökunnan välillä on päivittäistä.

– Meillä käy kellon ympäri kaiken ikäisiä asiakkaita, joiden kanssa jutellaan monenlaisista asioista. Iäkkäämpi väestö on käynyt tässä jo vuosia ja he korostavatkin aina sitä, kuinka tärkeä asia on tällainen lähellä sijaitseva palvelu, myymäläpäällikkö Johanna Sulo kertoo.

Myymälä sijaitsee keskeisellä paikalla, lyhyen etäisyyden päässä useammasta isosta asuinalueesta. Lähellä sijaitsevan S-market Kehätien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

– Täydennämme hyvin toisiamme. Kehätiellä on laajemmat valikoimat ja ohjaamme tarvittaessa sinne, jos meiltä ei jotain tiettyä tuotetta löydy. Meillä on päivittäistavaratuotteita noin 4500 artikkelia ja pääsääntöisesti olemme monelle se lähin täydennysostospaikka, mutta toki osa tekee myös kaikki ruokaostoksensa täällä.

Näin korona-aikana ensimmäinen tunti klo 7.00-8.00 välillä on pyhitetty riskiryhmäläisille.

Sulolle Osuuskauppa Keulan toimipisteiden välinen tiivis yhteistyö on tuttua jo Laitilasta, jossa hän toimii Lahdenkadun ohella Salen myymäläpäällikkönä.

– Laitilassa olen työskennellyt jo kymmenen vuotta, mutta Lahdenkadulla aloitin tämän vuoden alussa. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta hoitaa kahta paikkaa eri paikkakunnilla, otin haasteen mielelläni vastaan. Tämä toimenkuva tarjoaa mukavaa vaihtelua, Sulo hymyilee.

Sale Lahdenkatu on tärkeä osa asuinalueen palveluita.

Nopeaa evästä veneily- ja kävelyretkille

Aamuisin työmatkalaiset pysähtyvät hakemaan päivän lounaseväät ja välipalaa, iltapäivisin myymälästä haetaan päivän ruokaostokset. Ovi käy siis tiuhaan koko päivän, Lahdenkadulla työskentelee Sulon lisäksi kahdeksan iloista asiakaspalvelijaa.

– Viikonloppuisin tästä haetaan paljon täydennystä esimerkiksi ruoanlaittoon. Olemme tietyllä tapaa sellainen nopean asioinnin kauppa, johon on helppo poiketa ja löytää tarvitsemansa, Sulo sanoo.

Kesäaika tuo asiakaskuntaan myös Syväraumanlahden pienvenesataman alueella viihtyvät. Lahdenkadulta on helppo hakea mukaan esimerkiksi evästä veneilyreissulle tai kävelyretkelle Suvitien kauniissa merenrantamiljöössä.

– Poroholman leirintäalue sijaitsee myös lähellä. Siellä majoittuvat saavat hyvää ja kattavaa palvelua joko tästä meiltä tai toisessa suunnassa vastaavan etäisyyden päässä sijaitsevalta Sale Syväraumankadulta.

Turvallisesta asioinnista huolehditaan – kaikista Keulan toimipisteistä löytyy muun muassa käsien desifiointipisteet.

Korona-ajan vaikutus näkyy Salessa tarkoin asiakkaiden ja henkilökunnan huomioimisena. Kun jokainen huolehtii hygieniasta omalta osaltaan, voivat kaikki asioida myymälässä turvallisesti.

– Aukioloajan ensimmäinen tunti klo 7.00-8.00 välillä on pyhitetty riskiryhmäläisille. Olemme saaneet siitä paljon kiitosta. Puhdistamme iltaisin kaikki paikat, joten aamulla riskit ovat kaikkein pienimmät. Toki me puhdistamme myös päivän aikana paikkoja ja laitteita.

Kaikkiin Keulan toimipisteisiin on asennettu myös käsien desifiointipisteet. Lahdenkadulta näitä löytyy kaksi – yksi sisäänkäynnin ja toinen pullonpalautusautomaatin yhteydestä.

– Kassalla on turvavälitarrat lattiassa, jotta jokaisen on helppo mitoittaa turvallinen jonotusväli. Asiakkaat ja henkilökuntamme ovat ottaneet hyvin vallitsevan ajan vaatimukset huomioon, Sulo kiittelee.

Noin 4500 päivittäistavara-artikkelia takaa, että Lahdenkadulla voi tehdä isot ja pienemmät ostokset.

Sale Lahdenkatu palvelee arkisin klo 7.00-22.00, lauantaisin klo 8.00-22.00 ja sunnuntaisin klo 10.00-22.00.

Ota Keulan Salet seurantaan Facebookissa tästä.