Samuel tutustuu työelämään Tallikedolla

Samuel Pihlajaniemi on yksi noin 70 nuoresta, jotka tutustuvat työelämään ja tienaavat kesän aikana Keulan eri toimipisteissä.

Osuuskauppa Keula työllistää kuluvan kesän aikana noin 70 nuorta Tutustu ja tienaa -harjoitteluohjelman kautta. Keulan toimipisteissä nuoret pääsevät tutustumaan työelämään kymmenen päivän mittaisella jaksolla.

Liikenneasema Tallikedolla omaa työelämään tutustumistaan suorittaa 15-vuotias Samuel Pihlajaniemi.

– Olen viihtynyt tosi hyvin. On mukavaa, kun pääsen tekemään erilaisia töitä. Olen esimerkiksi tiskannut, purkanut tavarakuormia ja hyllyttänyt tuotteita, Samuel kertoo.

Tutustu ja tienaa on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja ammattistarttilaisille. Harjoitteluohjelmaan voi päästä mukaan jo 13-vuotiaana, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

– Työntekijät ovat opettaneet paljon juttuja. Etenkin aluksi oli paljon opeteltavaa ja he auttoivat minua. Nyt kun olen ollut jo viikon, niin osaan omat työtehtäväni hyvin.

Samuel muun muassa hyllyttää tuotteita Sale Tallikedolla.

Samuel tutustui työelämään Keulassa ensimmäisen kerran jo viime kesänä. Tuolloin toimipisteenä oli Kalliokadun Sale.

– Tykkäsin olla Salessa ja tykkään olla täällä. Vaikka molemmissa on kauppa, ovat nämä hieman erilaisia paikkoja. Täällä on myös tämä kahvila, joten se tuo hyvää vaihtelua työelämään tutustumiseen.

Nuori mies tekee kuuden tunnin työpäiviä aamukahdeksasta iltapäiväkahteen. Aikaa jää siis hyvin myös kesäiseen vapaa-ajanviettoon.

– Pelaan jalkapalloa Pallo-Iirojen C15-junioreissa. Meillä on pelejä ja harjoituksia iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi teemme kavereiden kanssa paljon juttuja kun ilmat ovat hyvät.

Samuelin vapaa-aika kuluu jalkapalloa pelaten ja kavereiden kanssa touhuten.

Samuel aloittaa syksyllä peruskoulun 9.luokan. Tulevaisuuden suunnitelmiakin on jo tehty.

– Tavoitteenani on päästä opiskelemaan lukioon. En ole tarkemmin vielä miettinyt, miksi haluan isona. Tykkään tästä työstä sen verran, että uskon, että haen ensi vuonna Keulaan kesätyöntekijäksi, Samuel hymyilee.

Liikenneasema Tallikedolla työelämään tutustuu kesän 2019 aikana yhteensä neljä Tutustu ja tienaa -nuorta. Heistä ensimmäinen työskenteli kesäkuun alussa, jonka jälkeen työntekijä on vaihtunut joka toinen viikko.

– Nuoret ovat ahkeria ja aikaansaavia. Tässä työssä vaaditaan positiivista asennetta, reippautta ja oma-aloitteisuutta kaikkiin työtehtäviin, ja sitä heiltä kyllä löytyy, liikennemyymäläpäällikkö Jarkko Nieminen kiittelee.