Tankkaa ja pesetä autosi Tallikedolla - poikkea samalla kahvilla ja kaupassa

Liikennemyymäläpäällikkö Jarkko Nieminen kertoo kahvilan olevan monen sukupolven kohtaamispaikka.

Liikenneasema Tallikedosta käytetään raumalaisten suussa montaa eri nimeä. Toiset puhuvat ABC:sta, toiset Shellistä, jotkut jopa Gulfista. Tallikedolla on pitkä historia paikallisten ihmisten palveluksessa.

– Olemme olleet aina osa Osuuskauppa Keulaa. Vuonna 2002 nimi vaihtui ABC:ksi ja nyt lähti kolmas vuosi käyntiin Liikenneasema Talliketona, liikennemyymäläpäällikkö Jarkko Nieminen kertoo.

Liikenneasema Talliketo palvelee aivan Rauman keskustassa.

Liikenneasema Talliketo kattaa laajat palvelut. Saman katon alta löytyvät Sale Talliketo, Kahvila Talliketo, ABC-polttonestepisteet ja ABC CarWash.

– Meillä saa samalla pysähdyksellä hoidettua useamman asian. Tankkauksen tai autopesun yhteydessä voi tehdä ostoksia kaupan puolella ja poiketa kahvilla. Tästä löytyy myös Veikkaus-piste ja meiltä saa ostettua lippuja Rauman Lukon kotiotteluihin.

– Teemme sämpylät, piirakat ja pullat täällä itse. Lisäksi meiltä saa hampurilaisia ja muutamia ruoka-annoksia.

Tallikedolla hoituu yhdellä pysähdyksellä muun muassa tankkaus, autopesu, ostokset ja kahvittelu.

Liikenneasema Talliketo palvelee keskellä kaupunkia joka arkipäivä klo 5.30-22.00 ja viikonloppuisin klo 8.00-22.00. Sale Tallikedosta on muodostunut alueen asukkaille oma lähikauppansa.

– Salemme palvelee asiakkaita Rauman keskustassa jo puoli kuudelta aamulla. Näin aamuvirkut saavat tehtyä ostoksensa aikaisin, tuosta on helppo napata työpäivän eväät mukaan, kun poikkeaa tankkaamassa tai nauttimassa aamukahvin, Nieminen vinkkaa.

Tallikedolla tehdään sämpylät, piirakat ja pullat itse.

Tallikedosta on muodostunut vuosien varrella kohtaamispaikka. Kahviossa kokoontuvat ja kuulumisia vaihtavat viikottain tutut kasvot. Myös urheilujoukkueet suuntaavat pelireissuilleen usein juuri Tallikedolta.

– Joka viikonloppu tästä lähtee useampi porukka peleihin. Kahvilassa on hyvä nauttia aamukahvit, ostaa kaupasta evästä, kerätä porukka kasaan, tankata ja lähteä mihin suuntaan tahansa.

– Myös arkiaamuisin tähän kokoontuu yhtä lailla työssäkäyvää kuin eläkkeellä olevaa väkeä, iltaisin taas hieman nuorempaa porukkaa. Tässä pääsee mukavasti näkemään eri sukupolvia, Nieminen kertoo.

Maaliskuussa 2019 S-Etukortilla Liikenneasema Tallikedolta pesu kuin pesu -50%.

Liikenneasema Talliketo palvelee arkisin klo 5.30-22.00 ja viikonloppuisin klo 8.00-22.00. Katso lisää täältä.