Waltteri Salmi jatkaa isänsä jalanjäljissä

Waltteri Salmi ohjastaa Rauman seudun liikenteestä tuttua autoa.

Keulan sinisin logoin koristeltu valkoinen Fordin pakettiauto on tuttu näky toimialueemme liikenteessä. Kyseisen auton ratissa istuu Waltteri Salmi, joka on hoitanut Keulan sisäistä logistiikkaa nyt reilun kahden ja puolen vuoden ajan.

– Työni on mukavan monipuolista. Siirrän esimerkiksi myymälöiden kalusteita, ravintoloiden terassitarvikkeita ja messumateriaaleja. Viime torstaina kuljetin toimipisteisiin isot määrät uusia hienoja kestokasseja, Salmi kertoo.

– Tarvittaessa toimin myös kalusteiden kasaus- ja purkuapuna. Niissä hommissa minulla on mukana toinen kaveri tai sitten vaihtoehtoisesti joku myymälän henkilökunnasta.

Osuuskauppa Keula on Salmelle erittäin tuttu, sillä ennen nykyistä pestiään kuljetusalan yrittäjänä, hän työskenteli reilun kuuden vuoden aikana Rauman Prisman päivittäistavaraosastolla sekä viihteen ja kodintekniikan parissa.

– Sieltä on todella kivoja muistoja. Sitä kautta tiedän, minkälaista arki myymälöissä on. Se helpottaa varmasti omalta osaltaan myös nykyistä toimenkuvaani, Salmi pohtii.

Salmi kuljetti uudet kestokassit kaikkiin Keulaan toimipisteisiin. Lue lisää kestokasseista klikkaamalla tätä kuvaa.

Keulan toimialue kattaa melko ison alueen, mutta välimatkat ovat lyhyitä.

– Pidän ajamisesta ja siitä, että saan työskennellä itsenäisesti. Vaikka toimin ulkopuolisena yrittäjänä, on minut otettu kaikkialla aina hienosti vastaan.

Yksi vuosittain toistuva hieno kokemus liittyy Rauman Nuorkauppakamarin Prismassa järjestämään Joulupuu-keräykseen.

– Kuljetan lahjat Prismasta määränpäähän. Siinä saa itsekin hyvän mielen, kun näkee kuinka paljon ihmiset ovat lahjoittaneet paketteja hyvään tarkoitukseen.

Monipuolinen työ takaa sen, että jokainen päivä on auton ratissakin erilainen.

Keulalaisuus kulkee verissä

Salmen voi sanoa kasvaneen keulalaisuuteen jo pienestä pojasta lähtien. Hänen isänsä Heikki Salmi hoiti vuosikymmenet Keulan sisäistä logistiikkaa. Waltteri siis tietyllä tapaa peri nykyisen toimensa isältään.

– Alunperin ajatuksenani ei ollut jatkaa hänen työtään, mutta ajatus kypsyi pikkuhiljaa. Kun hänen eläkeikänsä alkoi lähestyä, niin sitä myötä palo tämän toiminnan jatkamiselle vahvistui. Eikä päivääkään ole tarvinnut katua, Salmi hymyilee.

– Siirtyminen kävi kivuttomasti, sillä kuljin isän mukana perehdytyksessä muutaman kuukauden. Kaikki ovat olleet avuliaita ja isällekin on voinut aina soittaa ja kysyä vinkkiä, jos jotain neuvoa on tarvinnut.

Kaikki Keulan toimipisteet ovat Salmelle erittäin tuttuja. Hän on työskennellyt aiemmin Rauman Prismassa.

Waltterin isosisko Inga Laaksonen työskentelee Keulalla S-pankin palvelupäällikkönä ja Ingan mies, Waltterin lanko Mikko Laaksonen on S-market Eurajoen marketpäällikkö.

– Käyn tasaisin väliajoin kaikissa toimipisteissä, ja mielestäni Keulassa on todella hyvä yhteishenki. Arjessa on vahva yhteinen tiimipelaamisen fiilis, vaikka työskenneltäisiinkin eri paikoissa.

Pienenä poikana Waltteri istui toisinaan isänsä kyydissä, kun tavaraa vietiin toimipaikasta toiseen. Yksi tietty paikka jäi vahvasti mieleen.

– Muistan todella hyvin ensimmäisen kerran kun kävin isän mukana vanhassa Tarvontorissa silloin sijainneessa S-marketissa. En muista mitä tavaraa sinne veimme, mutta se on jäänyt mieleen, että oli hieno tunne päästä kauppaan takaovesta, Salmi naurahtaa.

Keulalaisten arjessa on vahva yhteinen tiimipelaamisen fiilis, Salmi kiittelee.